Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού όρκισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. ΣεραφείμΤην ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού τέλεσε εχθές, Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, οι Δήμαρχοι των άλλων Δήμων του Νομού, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Στην ομιλία του ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Δήμο του Άργους Ορεστικού, εκφράζοντας την επιθυμία και τη βεβαιότητα πως θα συνεχιστεί για το καλό του τόπου και των συνανθρώπων μας.

Ο Σεβασμιώτατος αφού τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και όρκισε τον Δήμαρχο, απηύθυνε εγκάρδιες και θερμές ευχές, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα συνεργασία, αποδεικνύοντας, όπως είπε, ότι στον χώρο της κοινωνίας και της Εκκλησίας, εμείς εδώ στην Καστοριά, φιλοδοξούμε με τη χάρη και την ευλογία του Θεού να είμαστε μια οικογένεια.

«Αυτό διακηρύσσω όταν πηγαίνω κάπου αλλού. Ό,τι εμείς στην Καστοριά, άρχοντες και αρχόμενοι, είμαστε μια οικογένεια. Γι΄αυτό, λοιπόν, σ΄ αυτή την οικογένεια, ως πατέρας μαζί με τα παιδιά, θα χαίρομαι πάντοτε στη χαρά σας και θα λυπούμαι στις τυχόν λύπες σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού κατέληξε λέγοντας : «Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, καλούμαστε όλοι από κοινού, κι εσείς από την πλευρά του Δήμου αλλά και η Εκκλησία να διακονήσουμε τον παράγοντα άνθρωπο, με πολλή πιστότητα και με πολλή συνέπεια. Γι΄αυτό αγωνιζόμαστε όλοι. Γιατί αυτός ο παράγων άνθρωπος, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Είναι η εικόνα του Θεού. Θα είμαι πάντοτε δίπλα σας με την αγάπη μου και με τις πολλές μου ευχές».


 
Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς