Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΦΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΦΥΤΟΥ


ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ TA 105 XΡONIA ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ & ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟ 1906

     Την  Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στο Καστανόφυτο  εορτάστηκε η επέτειος των 105 χρόνων από τη Μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δέηση στο άγαλμα του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα), εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καστανοφύτου Άγγελο Κάρτζο, προσκλητήριο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Εκτός Του Δημάρχου Ορεστίδος κ. Π. Κεπαπτσόγλου την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ Γιώργος Δακής, ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλης Χαρούμενος, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ορεστίδος, οι Δ/τες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων, καθώς και πολλοί χωριανοί της Τοπικής Κοινότητας.

Παράθεση δεξίωσης  δόθηκε στον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος. Οι  παρευρεθέντες τέλος δοκίμασαν  τοπικά  εδέσματα  φτιαγμένα  από  τις  γυναίκες του χωριού.