Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 33η Γιορτή Κάστανου στο Καστανόφυτο



Ένας ακόμη διατροφικός θησαυρός του Καστανοφύτου, το κάστανο, είχε την τιμητική του, στην Καστανογιορτή που διοργανώθηκε για 33η χρονιά, στον αύλειο χώρο Δημοτικού σχολείου του χωριού.

Την εκδήλωση την διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού με την συμπαράσταση των κατοίκων του Καστανοφύτου.

Μια γνήσια λαϊκή γιορτή με μεγάλη συμμέτοχη κόσμου που έρχεται όχι μόνο από τον νομό και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο λαογραφικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται εντός του σχολείου, με παραδοσιακές στολές, χρηστικά αντικείμενα, αργαλειός όπως και έκθεση φωτογραφιών των κατοίκων και της ιστορίας του χωριού.  

Όσοι παρευρέθηκαν στην 33η καστανογιορτή απόλαυσαν ψημένα και βρασμένα κάστανα, κόκκινο κρασί που πρόσφερε ο Δήμος Άργους Ορεστικού  και διασκέδασαν με την δημοτική ορχήστρα του ¨ Πασχάλη Κοκκινόπουλου
¨
Συγκινητική όπως πάντα η συμμετοχή και η προσφορά των εθελοντών κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και κυρίως κατά την ημέρα της εκδήλωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Βουλευτής Ν. Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας , η Βουλευτής Σύριζα Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου o περιφερειακός σύμβουλος Θωμάς Μάνος oi αντιδήμαρχοι Άργους Ορεστικού Χρήστος Εμμανουήλ & Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Άργους Ορεστικού και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς κ. Στέργιος  Αδάμ.

Για ακόμη μία χρονιά μας τίμησαν με την παρουσία και οι ποδηλάτες του Συλλόγου “620” Καστοριάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει με κάθε τρόπο, ηθικά και υλικά την καστανογιορτή

Τους Αντιδημάρχους καθημερινότητας & πολιτισμού Χρήστο Εμμανουήλ, Δημήτριο Μαυραντζά & Κωνσταντίνα Σταυροπούλου οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες προκλήσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ορεστίς» και στο χορευτικό του Συλλόγου Μικρασιατών Άργους Ορεστικού «Η Κύζικος» που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 Τέλος όλους τους φίλους και φίλες που κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 34η Καστανογιορτή το 2020 και σας ευχόμαστε «καλό χειμώνα».