Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

33η ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΦΥΤΟ




Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Άργους Ορεστικού με την συμπαράσταση των κατοίκων της τοπικής Κοινότητας Καστανοφύτου προγραμματίζει την εκδήλωση της  Καστανογιορτής την Κυριακή 27-10-2019.


Πρόκειται αναμφίβολα για ένα γεγονός που συμβάλει στην διατήρηση και ανάδειξη των πολιτιστικών µας στοιχείων και ταυτόχρονα προβάλλει τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος (κάστανου) και η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο λαογραφικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται εντός του σχολείου, με παραδοσιακές στολές, χρηστικά αντικείμενα, αργαλειός όπως και έκθεση φωτογραφιών των κατοίκων και της ιστορίας του χωριού.  










Όσοι θα παρευρέθηκαν στην 33η καστανογιορτή θα απολαύουν δωρεάν ψημένα και βρασμένα κάστανα, κόκκινο κρασί που προσφέρει ο Δήμος Άργους Ορεστικού  και θα διασκεδάσουν με την δημοτική ορχήστρα του Πασχάλη Κοκκινόπουλου, το χορευτικό της ¨Ορεστίδος¨, το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου ¨Αργέσται¨ και το χορευτικό του Συλλόγου Μικρασιατών ¨Η Κυζικος¨.