Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Άργος Ορεστικό για την 102η επέτειο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό



Με κάθε επισημότητα χθες εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών του τόπου καθώς και μαθητές με τα τμήματα σημαιοφόρων και παραστατών συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Δήμου Άργους Ορεστικού για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων όπου κατέθεσαν στεφάνια, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την ελευθερία της περιοχής και της Πατρίδας.

Αργά το απόγευμα και σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ο Διδάκτορας Ιστορίας-Πολιτικής Επιστήμης του Α.Π.Θ. και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης κ. Ραϋμόνδος Αλβανός μίλησε για το ιστορικό της ημέρας, ενώ ακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου που παρουσίασαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των θεατών.


Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα με την προβολή της ταινίας «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη, στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΟΡΕΣΤΙΣ», στις 8 το απόγευμα.