Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ


Με τη χάρη του Θεού, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, συνεχίζει την περιοδεία του, στα χωριά της Επαρχίας μας.


Ο σύνδεσμος με τις ρίζες μας, με τις παραδόσεις μας, με τον τόπο της καταγωγής μας και τα πατρογονικά μας, είναι υπόθεση σωτήρια για το Έθνος μας, για την Ελλάδα μας. Η Εκκλησία είναι ἡ παρηγοριά στους εναπομείναντες κατοίκους των μικρών χωριών μας. Ο Ιερός Ναός είναι το κέντρο της ζωής τους, ο Παπάς είναι ο οδηγός τους και αναμένουν με δάκρυα χαράς και συγκινήσεως την επίσκεψη του Μητροπολίτου.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ, επισκέφθηκε το χωριό μας και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μέσα σε  κλίμα περισυλλογής και κατάνυξης, όπως επιβάλλουν οι παραδόσεις του λαού και της Ορθόδοξης Πίστης μας. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των κατοίκων, που ήρθαν να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη ευλογία του.


Εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας έλαβαν μέρος ο ιερέας του χωριού π. Γεώργιος, ο Πρωτοδιάκονος Βασίλειος και οι π. Λάζαρος, π. Αναστάσιος, π. Χρήστος. Στην Θεία Λειτουργία, έψαλλαν θαυμάσια ο καλλίφωνος κ. Σωτήριος και ο ψάλτης του χωριού μας κ. Αντώνιος




Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε ένα προς έναν τους κατοίκους του χωριού και τους πολλούς προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή.


Η επίσκεψη αυτή του Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ καθώς και άλλες προγενέστερες του ιδίου ή συνεργατών του, αξιολογούνται από τους χωριανούς μας θετικότατες και υποδηλώνει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα απομακρυσμένα χωριά, με την επιτόπια παρουσία του.