Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη του Δημάρχου Ορεστίδος στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη του Δημάρχου Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στην Αθήνα

 

Μία σειρά υπουργείων και υπηρεσιών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να προωθήσει διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κεπαπτσόγλου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του χώρου Γεωπάρκου Ασπροκκλησιάς προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασής του που έχει υποβληθεί στο ΟΠΑΑΧ. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Δήμαρχος Ορεστίδος η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διευθέτηση της διαδικασίας μετατροπής της AGROKA, η οποία εκκρεμεί εδώ και οκτώ μήνες, για την έγκριση πρόσληψης υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες μετά την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και για την προώθηση της διαδικασίας μετονομασίας του Δήμου, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο καθώς απομένει μονάχα η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ορεστίδος επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας για να ζητήσει την έγκριση αιτήματος που έχει υποβάλει η Δημοτική Αρχή από τον περασμένο Μάρτιο για πρακτική άσκηση σπουδαστών και να διευθετήσει παράλληλα το θέμα απασχόλησης των υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία μετά την κατάργηση του ΕΙΝ (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας).

Στο Υπουργείο Εργασίας ο κ. Κεπαπτσόγλου βρέθηκε με σκοπό τη διευθέτηση αιτήματος που έχει καταβληθεί από πέρυσι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ο οποίος έχει κλείσει) για την παραχώρηση χρήσης των δύο αιθουσών στο συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών Άργους Ορεστικού στο Δήμο, ενώ στο ΥΠΕΚΑ ζήτησε ενημέρωση για την πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων.

Παράλληλα, επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για την παραχώρηση γιατρού στο ΚΑΠΗ του Άργους Ορεστικού προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες συνταγογράφησης και περίθαλψης των ηλικιωμένων αλλά και για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς πολλά χωριά του Δήμου Ορεστίδος δεν διαθέτουν διαδίκτυο.

Επιπλέον, ο κ. Κεπαπτσόγλου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών για την έκδοση της τελικής απόφασης παραχώρησης των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το φορολογικό ΚΕΠ, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την παροχή προκατασκευασμένων αιθουσών που θα καλύψουν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων αλλά και το Κτηματολόγιο Α.Ε. όπου ενημερώθηκε για την πορεία καταχώρησης των διορθωτικών πράξεων εφαρμογής του Άργους Ορεστικού.

Θα πρέπει, βέβαια, να τονίσουμε πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ορεστίδος παραυρέθηκε στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει και σε νέες περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της τάξης του 30%, φτάνοντας στο 62% από το 2009 χωρίς σε αυτό να συνυπολογίζεται το κόστος των μεταφερόμενων υπηρεσιών στους Δήμους, το οποίο επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση τουλάχιστον κατά 20% επιπλέον.

«Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων αφού καταλύεται ο κοινωνικός ρόλος του θεσμού και δημιουργείται αδυναμία πληρωμής μισθών και άλλων υποχρεώσεων», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου.