Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αρχές και δημότες του Δήμου Ορεστίδος αποχαιρέτησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αρχές και δημότες του Δήμου Ορεστίδος αποχαιρέτησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο



Με τις πρέπουσες τιμές ο Δήμος Ορεστίδος αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο «Αριστέλης» του Άργους Ορεστικού από το οποίο αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης που απορρέει από την προσωπικότητα και τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου προσφώνησε και αποχαιρέτησε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα κ.κ. Βαρθολομαίο στο σύντομο πέρασμα του από το Άργος Ορεστικό, επιδίδοντάς του ως ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης μια ασημένια κανδήλα.

Αναλυτικά, η προσφώνηση του Δημάρχου Ορεστίδος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο:



«Παναγιότατε,



Αυτή η ιστορικής σημασίας επίσκεψή Σας αλλά και το θάρρος που εμπνέει η παντοιοτρόπως δεδηλωμένη πατρική Σας αγάπη, μας επιτρέπουν να ελπίζουμε, να παρακαλούμε και να ευχόμαστε ότι η ευλαβής επιθυμία μας, ο Δήμος Άργους Ορεστικού να Σας φιλοξενήσει και να λάβει την ευλογίας Σας, θα εισακουσθεί και θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψή Σας στη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, όπου μερικώς ανήκουμε.



Διότι θέλουμε να Σας γνωστοποιήσουμε ότι ο σεβασμός και τα υικά αισθήματα αγάπης των κατοίκων του Δήμου μας προς το πρόσωπό Σας είναι αρίδηλα και καρδιακά.



Ο Δήμος μας Σας προσφέρει αυτή την ασημένια κανδήλα να κοσμεί τον Πατριαρχικό Ναό και να αποτελεί διαρκή υπόμνηση για τις ευχές Σας υπέρ ημών προς τον Ύψιστο».