Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού πραγματοποίησε πεζοπορία στο Καστανόφυτο

 Με αφορμή την 34η καστανογιορτή στο Καστανόφυτο, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού πραγματοποίησε πεζοπορία στην τοποθεσία "Ορλια", στους καταρράκτες του Πετροπουλακίου και στο εγκαταλελειμμένο χωριό "Λουβράδες".

Μια διαδρομή μέσα στα πανέμορφα φθινοπωρινά καστανοδάση και οξιάς. Μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία το χωριό Καστανόφυτο, ανάβαση στο ψηλότερο σημείο της " Όρλιας",(1315 Μ υψμ.), επίσκεψη στον καταρράκτη του Πετροπουλακίου με την θέα καθ' όλη την διαδρομή στην τεχνητή λίμνη του Βράχου ,και στον ορεινό όγκο των Οντρίων.

Μια διαδρομή περίπου 12 χλμ. και διάρκειας περίπου 4-5 ωρών.

Ο τερματισμός φυσικά ήταν το Καστανόφυτο όπου ο Δήμος Άργους Ορεστικού και η Τοπική Κοινότητα Καστανοφύτου διοργανώσαν την 34η Καστανογιορτή με κάστανα και κρασί για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού, που επέλεξε την συγκεκριμένη διαδρομή και μας τίμησε με την παρουσία του.

Εύχομαι σύντομα να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που κατέθεσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού «επέκταση και βελτίωση  περιπατητικών διαδρομών»

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη καστανογιορτή το 2024 και σας ευχόμαστε «καλό χειμώνα».

Φωτογραφίες: Άκης Σωφρονίδης


Πρόταση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση και βελτίωση περιπατητικών διαδρομών στις Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη και Άργους Ορεστικού Δήμου Άργους Ορεστικού» προϋπολογισμού 220.800 € υπέβαλλε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας».

Το έργο αφορά την επέκταση και βελτίωση μονοπατιών – περιπατητικών διαδρομών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Άργους Ορεστικού. Περιλαμβάνονται 20 περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους 102,24 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή των Οντρίων, της Ασπροκκλησιάς – Αμμουδάρας – Βοτανίου και του όρους Ίστακος (Βογατσικό – Κωσταράζι – Μηλίτσα – Γέρμας – Αμπελόκηποι).

Επιπλέον έχει υποβληθεί υποέργο που αφορά δράσεις δημοσιότητας – προβολής των περιπατητικών διαδρομών, που περιλαμβάνει κατασκευή ιστοτόπου, εφαρμογή για mobile συσκευές, έντυπο τουριστικό υλικό και έντυπους  πληροφοριακούς χάρτες.