Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Εορτασμός της επετείου των 117 χρόνων από τη μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων



Την  Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στο Καστανόφυτο Καστοριάς  εορτάστηκε η επέτειος των 117 χρόνων από τη Μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστανοφύτου, χοροστατούντος του πατήρ Αναστάσιου και στην συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα).

Το ιστορικό της ημέρας ανέλυσε στον λόγο του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικου κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της 7ης Μαΐου του 1906 προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αντώνη Βλαχάκη από πολιτικούς και στρατιωτικούς εκπροσώπους, από συλλόγους και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καστανοφύτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού,  η Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άργους Ορεστικού, ο Διοικητής του 585 τάγματος πεζικού, ο Αναπληρωτής Δ/της του Αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων, καθώς και πολλοί φίλοι και χωριανοί της Τοπικής Κοινότητας.

 

Παράθεση δεξίωσης δόθηκε στον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος όπου οι παρευρεθέντες δοκίμασαν τοπικά  εδέσματα από τον Δήμο Άργους Ορεστικού και από  τις  γυναίκες του χωριού.