Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 32η Γιορτή Κάστανου στο Καστανόφυτο


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 32η Γιορτή Κάστανου που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού με την συμπαράσταση των κατοίκων του Καστανοφύτου.

Μια γνήσια λαϊκή γιορτή με μεγάλη συμμέτοχη κόσμου που έρχεται όχι μόνο από τον νομό και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο λαογραφικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται εντός του σχολείου, με παραδοσιακές στολές, χρηστικά αντικείμενα, αργαλειός όπως και έκθεση φωτογραφιών των κατοίκων και της ιστορίας του χωριού.   

Όσοι παρευρέθηκαν στην 32η καστανογιορτή απόλαυσαν ψημένα και βρασμένα κάστανα, κόκκινο κρασί που πρόσφερε ο Δήμος Άργους Ορεστικού  και διασκέδασαν με την δημοτική ορχήστρα ¨ ΛΕΧΟΒΙΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ. ¨

Συγκινητική όπως πάντα η συμμετοχή και η προσφορά των εθελοντών κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και κυρίως κατά την ημέρα της εκδήλωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Παραβρέθηκαν η Μαρία Αντωνίου Βουλευτής Ν. Δ., ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ο Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ζέζος Τιμολέων, εκπρόσωπος της Ολυμπίας Τελιγιορίδου υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς κ. Αδάμ Στέργιος .

Για ακόμη μία χρονιά μας τίμησαν με την παρουσία και οι ποδηλάτες του Συλλόγου “620” Καστοριάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου τους Αντιδημάρχους καθημερινότητας & πολιτισμού Ζέζο Τιμολέων και Στέργιο Φιλιάδη  όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που στηρίζει την εκδήλωση της καστανογιορτής και όλους τους φίλους και φίλες που κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους.

Επίσης ευχαριστούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  που προέβαλαν την εκδήλωση. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κοζάνης και ΕΡΑ Φλώρινας για το εκτενές ρεπορτάζ της 32ης Καστανογιορτής με συνεντεύξεις και λεπτομερή ενημέρωση των ακροατών για την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στο Καστανόφυτο και να παρευρεθούν στην 32η Καστανογιορτή.  

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 33η Καστανογιορτή το 2019 και σας ευχόμαστε «καλό χειμώνα».