Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Η απάντηση του Δήμου Άργους Ορεστικού σε ψευδές δημοσίευμα

Ο Δήμος του Άργους Ορεστικού έστειλε στο vima.gr την ακόλουθη απάντηση διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας tovima.gr με τίτλο «Δυτική Μακεδονία: Απροθυμία δημάρχων να φιλοξενήσουν πρόσφυγες» θα θέλαμε να επισημάνουμε στον συντάκτη του άρθρου (ο οποίος μάλιστα δεν αναφέρεται) ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σε ότι αφορά τους Δήμους της Π.Ε. Καστοριάς, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ψευδή.

Πιο συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή οι τρεις δήμοι (Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου), μετά κι από αρκετές συσκέψεις είτε μόνο μεταξύ των Δημάρχων είτε μεταξύ των Δημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων, αποφάσισαν την από κοινού αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, έχοντας μάλιστα τρία εναλλακτικά σενάρια για τη διαμονή των προσφύγων.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από το έγγραφο που σας επισυνάπτεται και είναι η κοινή απάντηση των τριών Δημάρχων προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με ημερομηνία 07/03/2016 (ο οποίος προφανώς το μεταβίβασε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας).

Πως λοιπόν ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρει πως ο Δήμος Άργους Ορεστικού δεν απάντησε καθόλου στο έγγραφο του περιφερειάρχη, ενώ ο Δήμος Καστοριάς δήλωσε ότι θέλει να φιλοξενήσει πρόσφυγες αλλά δεν διαθέτει χώρους;

Καθότι το δημοσίευμα στηρίζεται σε ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία, ζητούμε την αποκατάσταση της αλήθειας με νέο δημοσίευμα το οποίο δε θα παραπληροφορεί».


πηγή:fouit