Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ K.W.ANDRI (Ανδρομάχης Κάρτζου)


Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε  στο Πνευματικό Κέντρο Άργους Ορεστικού - Καστοριάς η εκδήλωση  παρουσίασης  του βιβλίου της Ανδρομάχης Κάρτζου «Ο Βωμός Των Πέντε Βουνών» .


Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο και σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα φαντασίας της K.W.ANDRI (Ανδρομάχη Κάρτζου)  Ο Βωμός Των Πέντε Βουνών (εκδόσεις iWrite)             .       
  

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ Αθανάσιος Κάκος (Δ/ντης Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού) και ακολούθησε η κ Δέσποινα Σπυροπούλου (εκπαιδευτικός), ο
Artur Balli (συγγραφέας – ποιητής) ο οποίος για την εκδήλωση ήρθε από την Κορυτσά Αλβανίας και τέλος η συγγραφέας Ανδρομάχη Κάρτζου.

  
  
Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας.

Με τιμά και με συγκινεί.

Θερμά ευχαριστώ και την ομάδα της iwrite που πραγματοποίησαν και επιμελήθηκαν με τόση φροντίδα αυτή την έκδοση.

Προσωπικά πιστεύω πως η ευγνωμοσύνη είναι ανθρωπιά, γι’ αυτό και θα ξεκινήσω με αυτό καθώς θέλω να ευχαριστήσω συγκεκριμένα άτομα χωρίς τα οποία δε θα βρισκόμουν σήμερα εδώ. 

~ Θα ξεκινήσω με τον πατέρα μου, χάρη στον οποίο κρατάω το βιβλίο στα χέρια μου. Όταν το έγραφα ποτέ δε σκέφτηκα να το εκδώσω. Το έδωσα απλά στους δικούς μου να το διαβάσουν. όταν το διάβασε λοιπόν ο πατέρας μου, ήταν και αυτός που είπε ότι αυτή η ιστορία πρέπει να βγει εκεί έξω.

~ Στη μητέρα μου που πίστεψε και πιστεύει σε μένα αλλά και το βιβλίο μου… και αυτό είναι κάτι που μου υπενθυμίζει συνέχεια είτε με τα λόγια της είτε με τις πράξεις τις.

~ Στην αδερφή μου, η οποία με βοήθησε σε κάθε μου βήμα κυριολεκτικά. Έτρεξε μαζί μου, ξενύχτησε μαζί μου, ταξίδεψε μαζί μου… απλά και μόνο για να είναι δίπλα μου.

~ Την Ιωάννα Μάρτση. Που όχι μόνο παίρνει μέρος στο θέατρο της σημερινής μας παρουσίασης, αλλά και για τον πίνακα. Ένα από τα πιο όμορφα δώρα γενεθλίων που έχω πάρει.

~ Στάθη Συμεωνίδη ο οποίος από τη στιγμή που του ζήτησα να με βοηθήσει με το θέατρο δέχτηκε. Το σκηνοθέτησε αλλά θα τον δείτε και στη σκηνή. Δούλεψε πολύ μαζί με όλα τα παιδιά που πήραν μέρος. Αυτό φαίνεται μάλιστα και από την υπέροχη παράσταση που θα ακολουθήσει.

Όσον αφορά το βιβλίο… δε θα πω πολλά, καθώς η κ. Σπυροπούλου το παρουσίασε εξαίσια.
Αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι πως ξεκίνησα να το γράφω σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Ήταν σαν ένα μέσω διαφυγής για μένα από τη καθημερινότητα και αυτό που περνούσα εκείνο τον καιρό. Όλα όσα έχω γραμμένα προέρχονται περισσότερο από τη καρδιά παρά από το μυαλό. Γι’ αυτό και κυριολεκτικά αυτό το βιβλίο κουβαλάει ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού μου… και εύχομαι πραγματικά να σας ταξιδέψει και εσάς σε έναν άλλο κόσμο όπως έκανε και με μένα. Ενώ κάθε φορά που θα το σκέφτεστε θα σας υπενθυμίζει πως μέσα από κάθε δυσκολία στη ζωή, όσο σκοτεινή και αν είναι, εσείς είστε αυτοί που θα οδηγήσετε τον εαυτό σας στο φως και μέσα από κάτι που φαίνεται καταστροφή, θα δημιουργήσετε κάτι όμορφο… και εκεί είναι που θα τα αλλάξετε όλα…

Η πρώτη μου διαφυγή ήταν και όταν γεννήθηκε ο πρώτος χαρακτήρας, Κόλιν Ρουτ. Μετά από αυτόν ακολούθησαν και όλοι υπόλοιποι σιγά σιγά. Όσο για τον παράλληλο κόσμο, δεν είμαι πολύ σίγουρη πως δημιουργήθηκε. Ίσως είναι μια κρυφή μου λαχτάρα να δω έναν κόσμο διαφορετικό…και δεν εννοώ οποιονδήποτε κόσμο…αλλά τον δικός μας.

Τώρα… θα σας δείξουμε μία σκηνή, η οποία είναι και αυτή που αλλάζει ολόκληρη τη ζωή της ηρωίδας μας, Άνια. Ένα χειροκρότημα για τη θεατρική ομάδα…
……………………………..

Εδώ αξίζει να αναφέρω πως όλα τα παιδιά, πολλά από τα οποία γνώρισα στις πρόβες, δέχτηκαν με χαρά να βοηθήσουν, παρόλο που ο χρόνος μας πίεζε και οι υποχρεώσεις τους ήταν πολλές. Θέλω να ξέρετε πως το εκτιμώ απίστευτα.

Συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια όμως και στους γονείς των παιδιών αυτών που μεγάλωσαν τέτοια αστέρια.

Κυρίες και κύριοι,

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά την κυρία Δέσποινα Σπυροπούλου, αλλά και τον κύριο Αθανάσιο Κάκο για τα υπέροχα λόγια τους.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σας εύχομαι ένα μαγικό ταξίδι στο Βωμό των Πέντε Βουνών.  

  
Η θεατρική ομάδα του Άργους Ορεστικού παρουσίασε μια μικρού μήκους θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο «Ο Βωμός Των Πέντε Βουνών» .Η βραδιά έκλεισε με την υπογραφή βιβλίων από τη συγγραφέα.


  

  


  Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο πρόεδρος και η εισαγγελέας εφετών Περιφέρεις Κορυτσάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφύλακτος Ζυμπίδης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Αντιδήμαρχοι  και Δημοτικοί Σύμβουλοι Άργους Ορεστικού, ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιάς εκπαίδευσης Καστοριάς, ο Πατήρ Πασχάλης, η παιδική φιλοζωική Άργους Ορεστικού καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί του νομού Καστοριάς.