Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Η Κ. W. Andri (Ανδρομάχη Κάρτζου) η νέα Καστοριανή συγγραφέας που έγραψε βιβλίο από την 4η Δημοτικού.Η Κ. W. Andri (Ανδρομάχη Κάρτζου) κατάγεται από τη Καστοριά. Είναι γεννημένη στις 12 Ιουνίου του 1991. Το βιβλίο «Ο Βωμός των Πέντε Βουνών» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο και ανήκει στη σειρά «Δίδυμες Φλόγες».ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο  (ΦantastiCon 2015)


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με αποκλειστικό θεματικό περιεχόμενο το Φανταστικό και με τίτλο ΦantastiCon 2015.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί κατά τις ημέρες Σάββατο 03 και Κυριακή 04 Οκτωβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, στο Κολωνάκι).

Οι εκδόσεις iwrite παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο Βωμός των πέντε βουνών»  Η συγγραφέας K. W. ANDRI υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου. Το βιβλίο «Ο Βωμός των Πέντε Βουνών» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο και ανήκει στη σειρά «Δίδυμες Φλόγες».


44ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο


Πραγματοποιείται από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 11 Οκτωβρίου

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και ο ΟργανισμόςΠολιτισμούΑθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, υπό την αιγίδα τουΥπουργείου ΠολιτισμούΠαιδείας και Θρησκευμάτων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ώρα 20:00 – 22:00, Χώρος εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2015
Περίπτερο του Εκδοτικού οίκου iwrite. Η συγγραφέας K. W. ANDRI υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου. Το βιβλίο «Ο Βωμός των Πέντε Βουνών» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο και ανήκει στη σειρά «Δίδυμες Φλόγες».


 

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε στην Τατιάνα Τζινιώλη από το  Arts and the City:

Αφιέρωμα…σε νέους συγγραφείς κάτω των 30

Και ξαφνικά, εκεί που κοιτούσαμε αμέριμνες τα βιβλία στο Fantasticon, το μάτι μας έπεσε στο βιογραφικό ενός συγγραφέα. Γεννηθείς το 1993…σοκ και δέος και υπογλώσσια. Στην Ελλάδα του 2015, όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 30 φαίνεται να τολμούν να κυνηγούν το όνειρό τους. Χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι νέοι εκδίδουν τα βιβλία τους, αποδεικνύοντας πως τελικά η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο.

Συναντήσαμε 15 συγγραφείς κάτω των 30 που έχουν εκδώσει το βιβλίο τους και τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για την έμπνευσή τους και τελικά, αν το νούμερο της ημερομηνίας γέννησής τους, αποτέλεσε εμπόδιο ή όχι στην συγγραφική τους πορεία.

Συγγραφείς με διαφορετικά λογοτεχνικά είδη, μας αποδεικνύουν πως το μέλλον της λογοτεχνίας στην Ελλάδα είναι πιο λαμπρό από ποτέ.

Κ. W. Andri – Ο Βωμός των πέντε βουνών (εκδ. iWrite.gr)

«Θα τολμήσω να πω πως ο χρόνος για μένα είναι μια έννοια ανύπαρκτη.»

Μίλησέ μας για το βιβλίο σου.
Στο βιβλίο μου το κοινό θα ακολουθήσει την Άνια, η οποία ενώ ζει μια καθημερινή, ήσυχη και απλή ζωή, τελικά θα ανακαλύψει πως στην πραγματικότητα δεν ανήκει σε αυτόν, αλλά σε έναν παράλληλο κόσμο. Αυτό όμως είναι μόνο ένα μικρό – ίσως και το μικρότερο – κομμάτι της ιστορίας, καθώς δε θέλω να αποκαλύψω περισσότερα.

Ποια ήταν η αφορμή για να γράψεις το συγκεκριμένο βιβλίο;
Η αφορμή ήταν πως πάντα ήθελα να ξεφεύγω από τον κόσμο μας και να ταξιδεύω σε άλλους για να χάνομαι. Η πραγματική αιτία όμως είναι δύο μπλε μάτια, τα οποία και βρίσκονται στο εξώφυλλο.

Πότε κατάλαβες ότι αυτό ήταν που ήθελες να κάνεις στη ζωή σου;
Όταν ολοκλήρωσα το πρώτο βιβλίο από τη σειρά Δίδυμες Φλόγες, Ο Βωμός Των Πέντε Βουνών. Μερικές φορές η ζωή σε οδηγεί εκεί που ανήκεις, χωρίς να το καταλάβεις.

Θεωρείς πως η ηλικία παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα ενός συγγραφικού έργου;
Θα τολμήσω να πω πως ο χρόνος για μένα είναι μια έννοια ανύπαρκτη. Έτσι λοιπόν όχι. Δε παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Ως αναγνώστης εξετάζεις την ηλικία του συγγραφέα σε κάποιο βιβλίο που θα διαβάσεις; Θεωρείς πως οι αναγνώστες σας κρίνουν βάση αυτού; Κατά πόσο οι εκδοτικοί οίκοι στη χώρα μας, εξετάζουν την ηλικία ενός δημιουργού για να κρίνουν το συγγραφικό του έργο;
Ως αναγνώστης αυτό που κοιτάζω είναι το ίδιο το βιβλίο και κατά πόσο αυτό είναι γραμμένο με αγάπη. Αν ο συγγραφές χανόταν μέσα σε αυτό, τότε χάνομαι μαζί του. Η ηλικία ποτέ δεν έπαιξε ρόλο. Ποτέ δε τη κοίταξα.
Ο κάθε αναγνώστης έχει τον τρόπο του να επιλέγει το βιβλίο που θα διαβάσει. Φαντάζομαι πως άλλοι μπορεί να επηρεαστούν από την ηλικία, ενώ άλλοι να το προσπεράσουν.
Όπως ο κάθε αναγνώστης κρίνει – ή όχι – το βιβλίο που θα διαβάσει και από την ηλικία του συγγραφέα, έτσι και οι εκδοτικοί οίκοι κρίνουν – ή όχι – την ηλικία γι’ αυτά που θα εκδώσουν. Ανάλογα το πόσο επηρεάζονται.

Το πρώτο βιβλίο που έγραψες ήταν και εκείνο που τελικά εκδόθηκε;
Το πρώτο βιβλίο που έγραψα ήταν όταν ήμουν τετάρτη δημοτικού. Ακολούθησαν αρκετά μετά από αυτό, όμως δεν έκανα ποτέ προσπάθεια για να τα εκδώσω. Το πρώτο βιβλίο που θέλησα να μοιραστώ είναι ο Βωμός Των Πέντε Βουνών, που τελικά και εκδόθηκε.

Ετοιμάζεις κάτι νέο συγγραφικά;
Ναι, δουλεύω στο δεύτερο βιβλίο από τη σειρά Δίδυμες Φλόγες.

πηγή: oladeka