Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας στον ΟΑΕΔ

Τη δυνατότητα να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ έχουν πλέον οι πολίτες.
Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού, αλλά με απλές διαδικασίες μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr.
Τα βήματα για την χρήση των νέων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ είναι τα εξής:
  • Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,
  • Επιλέγουν το πεδίο «e–Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.
Μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν:
  • Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι να ανανεώνουν τα δελτία Ανεργίας (μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών πριν ή 5 ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους).
  • Οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους για τη λήψη των σχετικών παροχών.
  • Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.
Τέλος, όπως σημειώνεται, από την 1η Απριλίου 2015 οι διαδικασίες ανανέωσης της κάρτας ανεργίας θα γίνονται αποκλειστικά μόνο online μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

koutipandoras.gr