Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μαρία Αντωνίου και Φιλώτας Ταλίδης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια



Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, είχε σήμερα η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μ. Αντωνίου, παρόντων του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Ταλίδη και του Προέδρου του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καστοριάς κ. Θ. Νάτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Ελληνοαλβανική μεθόριο και έχουν σχέση με την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των  κατοίκων των ακριτικών χωριών αλλά και την λαθροϋλοτομία.

Ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι τον Νοέμβριο θα επισκεφτεί την Καστοριά για να έχει και ο ίδιος από κοντά την εικόνα της κατάστασης. Ταυτόχρονα ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη για την εγκατάσταση μεγάλων σταθερών θερμικών καμερών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  θα επισκεφτεί την Καστοριά για την μετεγκατάσταση του ΤΣΦ Κορεστείων σε δημόσιο κτίριο.

Μετά τη συνάντηση η κ. Αντωνίου δήλωσε:


«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Δένδια, ο οποίος έδειξε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας σε όλα τα ακριτικά χωριά της Ελληνοαλβανικής μεθορίου. Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα αλλά και την επίσκεψη του, το επόμενο διάστημα στην Καστοριά, θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες λύσεις. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στην ακριτική μας περιοχή αποτελεί ουσιώδη όρο κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης».