Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Αργείτικο καρναβάλι

Το Αργείτικο καρναβάλι, το οποίο και φέτος συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών, ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2012.
Πρόκειται για ένα έθιμο που αντλεί τις ρίζες του από την εποχή της τουρκοκρατίας και μαζί με τα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς είναι οι μοναδικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που δεν γίνονται τις απόκριες.

Φιλαρμονική του Δήμου Ορεστίδος
Στο Αργείτικο καρναβάλι, το τριήμερο γλέντι άρχισε το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με τη φιλαρμονική του Δήμου Ορεστίδος να παίζει τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τις γειτονιές.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μικροί καρναβαλιστές συνάντησαν τον Αϊ Βασίλη στο Δημαρχείο, και πήραν δώρα από τον σάκο του. 
Από νωρίς το απόγευμα, τα "μπουλούκια" ξεφάντωσαν στους δρόμους και η αλλαγή του χρόνου βρήκε κατοίκους και επισκέπτες στον πεζόδρομο της πόλης.








Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς έγινε η παρέλαση του καρναβαλιού, ενώ στις 2 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την "πατερίτσα", με γυναίκες μεταμφιεσμένες να χορεύουν στις πλατείες και τους δρόμους.