Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ Η ΟΡΕΣΤΙΣ ‘’

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ Η ΟΡΕΣΤΙΣ ‘’



 ΑΡΓΟΥΣ  ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ                                Άργος Ορεστικό, 4/11/2011



                                                           Προς: Μέσα Ενημέρωσης Καστοριάς



Ε Ο Ρ Τ Α Σ Τ Ι Κ Ε Σ   Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

99ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ

ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ (11-11-1912)


Η πόλη μας, το ΄Αργος Ορεστικό ,όπως και η Καστοριά, απελευθερώθηκαν από τους Τούρκους την 11η Νοεμβρίου του  έτους 1912.

Μεγάλη η στιγμή, ιστορικό το γεγονός. Μετά δουλεία εξακοσίων και πλέον ετών, ο σκλάβος ελληνισμός της Μακεδονίας ανέκτησε την ελευθερία του, αφού τα προηγούμενα έτη, κατά τον ένοπλο και πριν Μακεδονικό Αγώνα, κατόρθωσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, που προερχόταν από τους βουλγαροκομιτατζήδες.

Ο θριαμβευτής στα πεδία των μαχών ελληνικός στρατός, μετά τις νικηφόρες μάχες που έδωσε, κατέλαβε τη Μελούνα, εκπόρθησε τα στενά του Σαρανταπόρου, απελευθέρωσε τα Σέρβια, την Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Σιάτιστα, για να καταφθάσει και απελευθερώσει την Καστοριά και το ΄Αργος Ορεστικό.

Συμμετέχοντες στον εορτασμό της τοπικής μας επετείου, σε συνεργασία με το Δήμο μας, διοργανώνουμε, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 6: 30΄μ.μ., στο Κτίριο δωρεάς αείμνηστου ιατρού Δαμιανού Δούμα, όπου στεγάζεται ο Σύλλογός μας, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  -  ομιλία σχετική με το ιστορικό της απελευθερώσεως από τον καθηγητή και μέλος του Δ.Σ.   του Συλλόγου μας κύριον Κων/νο Αδάμ

  -   προβολή video  με θέμα τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13

  -   συναυλία από τη Χορωδία του Μορφωτικού  Συλλόγου 

  -  έκθεση φωτογραφιών από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, η οποία θα λειτουργεί από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου



Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

για το Διοικητικό Συμβούλιο

        ο πρόεδρος                                               η  γραμματέας



Βασίλειος Αβραμίδης                               Φιλίτσα Τεζαψίδου-Τσιάρα