Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ

Με τη χάρη του Θεού, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, συνεχίζει την περιοδεία του, στα χωριά της Επαρχίας μας.


σύνδεσμος με τις ρίζες μας, με τις παραδόσεις μας, με τον τόπο της καταγωγής μας και τα πατρογονικά μας, είναι υπόθεση σωτήρια για το Έθνος μας, για την Ελλάδα μας. Η Εκκλησία είναι παρηγοριά στους εναπομείναντες κατοίκους των μικρών χωριών μας. Ιερός Ναός είναι το κέντρο της ζωής τους, Παπάς είναι οδηγός τους και αναμένουν με δάκρυα χαράς και συγκινήσεως την επίσκεψη του Μητροπολίτου.


 Σε κλίμα περισυλλογής και κατάνυξης , όπως επιβάλλουν οι παραδόσεις του λαού και της Ορθόδοξης Πίστης μας, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστανόφυτο.

 Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ. Σεραφείμ.

Η επίσκεψη αυτή του Δημάρχου μας καθώς και άλλες προγενέστερες του ιδίου ή συνεργατών του, αξιολογούνται από τους χωριανούς μας θετικότατες και υποδηλώνει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και μία διαφορετική προσέγγιση που έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου μας, με την επιτόπια παρουσία της.
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, οι σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας, ο Δήμαρχος Ορεστίδος μαζί με τους κατοίκους του χωριού, επισκέφτηκαν τον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος όπου γεύτηκαν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα φτιαγμένα  από  τις  γυναίκες του χωριού.