Πληροφορίες Δήμου
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ»

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ή χρήστες ακινήτων (οικοπέδων, αγροτεμαχίων), οι οποίοι έχουν στο ακίνητο τους σημεία υδροληψίας αρδευτικού νερού (πηγάδια, γεωτρήσεις), είτε αυτά είναι ενεργά είτε είναι ανενεργά αλλά οι ιδιοκτήτες/χρήστες τους επιθυμούν να τα διατηρήσουν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια σε αυλές σπιτιών, ότι, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υπ’ αριθμ. οικ. 145026/2014 κοινής υπουργικής απόφασης «Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) από Επιφανειακά και Υπόγεια Υδατικά Συστήματα» (ΦΕΚ Β΄ 31), είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην εγγραφή των ανωτέρω υδροληψιών στο Ε.Μ.Σ.Υ. καταθέτοντας στο γραφείο του Γεωπόνου του Δήμου, το αργότερο μέχρι την 15 Μαΐου 2014, αίτηση εγγραφής μαζί με την σχετική υπεύθυνη δήλωση, έτσι ώστε ο Δήμος, με την σειρά του, να προωθήσει τα αιτήματα στην αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Επισημαίνεται ότι, η εγγραφή σημείων υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. (με την χορήγηση σχετικού πιστοποιητικού εγγραφής), αποτελεί προϋπόθεση για τους ιδιοκτήτες/χρήστες ενεργών σημείων υδροληψίας, προκειμένου, στην συνέχεια, αυτοί να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού, διαδικασία την οποία θα πρέπει να κάνουν μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Όσοι ιδιοκτήτες/χρήστες σημείων υδροληψίας υπέβαλλαν την σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στο αρμόδιο Τμήμα Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, μέχρι την 15 Ιανουαρίου 2014, δεν απαιτείται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ.
Η υποβολή της αίτησης εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. γίνεται στον Δήμο, εντός των διοικητικών ορίων του οποίου, βρίσκεται η υφιστάμενη υδροληψία.
Τα σχετικά έντυπα της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης είναι διαθέσιμα είτε στο γραφείο του Γεωπόνου του Δήμου μας, είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Άργους Ορεστικού www.argosorestiko.gr κάνοντας επιλογή στον σύνδεσμο (link) «Αγροτικά Θέματα».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 2467351327).

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Βεβαιώσεις επιδοτήσεων, για την υποβολή
φορολογικών δηλώσεων έτους 2014»

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους παραγωγούς του ότι οι βεβαιώσεις, με τα ποσά επιδότησης που έλαβαν το οικονομικό έτος 2013 (από 01/01/2013 έως 31/12/2013) από τα προγράμματα του Ολοκληρωμένου, της Εξισωτικής, Δάσωσης Γεωργικών Γαιών κ.α. (1 Βεβαίωση που περιλαμβάνει τα ποσά επιδοτήσεων από όλα τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο παραγωγός), κάθε δικαιούχος μπορεί να τις εκτυπώνει μόνος του, από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή που έχει σύνδεση internet, πηγαίνοντας στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr κάνοντας επιλογή στον σύνδεσμο (link) “Διαδικτυακή  Εκτύπωση Βεβαιώσεων Εφορίας ποσών επιδότησης”

Για την είσοδο στο σύστημα εκτύπωσης των βεβαιώσεων απαραίτητα στοιχεία είναι : α) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), β) o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και γ) τα τέσσερα τελευταία ψηφία της αστυνομικής ταυτότητας που δήλωσε ο παραγωγός στο Ολοκληρωμένο του 2013.

Μετά την εκτύπωση της η βεβαίωση είναι πλέον έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην φορολογική δήλωση του 2014, χωρίς καμιά επικύρωση.

Οι παραγωγοί οι οποίοι, για διάφορους λόγους, δεν έχουν την δυνατότητα να εκτυπώσουν την βεβαίωση, μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα, προκειμένου να τους παρασχεθεί η σχετική βοήθεια στην εκτύπωση της βεβαίωσης, έχοντας απαραίτητα μαζί τους το Α.Φ.Μ., τον Α.Μ.Κ.Α. και την αστυνομική τους ταυτότητα.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 24673 51327).


Πράξη ανθρωπιάς από τους Κύπριους ποδηλάτες

Τη δύναμη της αλληλεγγύης απέδειξαν οι τρεις Κύπριοι ποδηλάτες που αποφάσισαν να διανύσουν την Ελλάδα και την Κύπρο (συνολικά 3.848 χλμ) με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων.
Σήμερα το πρωί ο Γιώργος Δημητρίου, ο Ανδρέας Ονησιφόρου και ο Ανδρέας Σκουτέλλας κατέφτασαν στο Δήμο Άργους Ορεστικού μεταδίδοντας μηνύματα ανθρωπιάς τα οποία σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης μπορούν να ανακουφίσουν πολίτες που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.
 Τους ποδηλάτες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η αντιδήμαρχος κα Άννα Κουτλεμάνη Ζάρμπου και η δημοτική σύμβουλος κα Μελίκα Σανταλίδου, ευχόμενοι καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν.
Να σημειώσουμε ότι η ανταπόκριση των πολιτών και των συλλόγων στο κάλεσμα του Δήμου Άργους Ορεστικού για τη συγκέντρωση τροφίμων ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, γεγονός το οποίο χαρίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία του Άργους ΟρεστικούΗ υπογραφή της σύμβασης ενός πολύ σημαντικού έργου που αφορά στην «Αποσυμφόρηση ομβρίων υδάτων – Αντιπλημμυρική προστασία της πόλης Άργους Ορεστικού» υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Παναγιώτη Αλευρά.
Με την κατασκευή του έργου θα δοθεί οριστική πλέον λύση στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της πόλης και τα οποία πολλές φορές είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των περιουσιών τους.
«Από την πρώτη στιγμή ως νέα δημοτική αρχή προσπαθήσαμε να λύσουμε, έστω και πρόσκαιρα το πρόβλημα, με τη δημιουργία ενός προσωρινού αντλιοστασίου παράκαμψης των ομβρίων υδάτων στο σημείο όπου υπήρχαν οι μεγάλες πλημμύρες. Πλέον, μετά από σκληρή και συστηματική δουλειά ξεκινά ένα έργο το οποίο αναμένεται να δώσει τέλος στην ανασφάλεια και την ανησυχία των κατοίκων οι οποίοι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες κινδύνευαν να χάσουν τις περιουσίες τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού.
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ και ανέρχεται σε 5.415.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2015.
Στο ίδιο έργο έχει ενταχθεί υποέργο, ύψους 300.000 ευρώ, για την αποζημίωση ιδιοκτησιών από όπου θα διέλθει ο αγωγός των ομβρίων. Έτσι, καθαιρείται η οικοδομή ιδιοκτησίας Δαϊτση και διανοίγεται η οδός Γιαγκοπούλου μέσω της οδού Πληκαδίτη μέχρι την Περιφερειακή Οδό 25ης Μαρτίου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας υπογράμμισε ότι το έργο θα παραδωθεί εμπρόθεσμα ενώ δεσμεύτηκε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας οι οποίες θα καλυφθούν από εργαζομένους της περιοχής.
Υπό εκτέλεση, βέβαια, βρίσκονται και άλλα έργα  όπως:
-                               «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ασπροκκλησιάς», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (ΕΣΠΑ)
-                               «Κτήριο 2ου παιδικού σταθμού Άργους Ορεστικού», προϋπολγισμού 1.075.000 ευρώ (ΕΣΠΑ)
-                               «Κτήριο Βρεφονηπιακού σταθμού Άργους Ορεστικού», προύπολογισμού 1.871.000 ευρώ (ΕΣΠΑ)

Επιπλέον, άμεσα αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για τα εξής έργα:
-                               «Βελτίωση οδού Νόστιμο-Άγιος Ηλίας-Μοναστήρι Αγίου Αθανασίου», προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ (ΕΣΠΑ)
-                               «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Δ.Δ. Αμπελοκήπων», προϋπολογισμού 370.836 ευρώ (ΕΣΠΑ)
-                               «Κατασκευή χώρων άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων στους οικισμούς Ν. Κωσταραζίου και Βογατσικού», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (ΠΑΑ 2006-2013)
-                               «Εγκατάσταση ηλεκτρολογικών πινάκων και αναμεταδοτών για τα συστήματα ύδρευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 447.000 ευρώ (ΕΣΠΑ)
-                               «Προμήθεια τηλεπαρακολούθησης και τηλεμετρίας αντλιοστασίων σταθμών και δεξαμενών άρδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 61.500 ευρώ

Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται οι δημοπράτηση των εξής έργων:
-                               «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων πόλης Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ (ΕΣΠΑ)

-                               «Διαμόρφωση χώρου πηγών Αρμενοχωρίου και διαμόρφωση διαδρομής από τη δημοτική οδό Άργους-Μανιάκων έως τις πηγές Αρμενοχωρίου», προύπολογισμού 283.000 ευρώ (LEADER)Η «Ποδηλασία Αγάπης» που ενώνει Ελλάδα και Κύπρο στο Δήμο Άργους Ορεστικού
Συγκέντρωση τροφίμων για κοινωφελή σκοπό

Στο Δήμο Άργους Ορεστικού αναμένεται να φτάσει η «Ποδηλασία Αγάπης» που ενώνει την Ελλάδα με την Κύπρο προάγοντας την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.
Κύπριοι ποδηλάτες, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιούν Πανελλαδική Ποδηλασία με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας προκειμένου να ενισχυθούν κοινωνικά παντοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2013 από την Κομοτηνή και θα τερματίσουν στη Λεμεσό στις 11 Οκτωβρίου 2013, διανύοντας συνολικά 3.848 χλμ.
Στην πόλη του Άργους Ορεστικού αναμένονται την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο, συνεχίζοντας για Αμπελόκηπους – Μηλίτσα – Κωσταράζι – Βογατσικό κι από κει Γρεβενά.
Έτσι, όσοι πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη μακράς διάρκειας, παρακαλούνται να προσέλθουν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στο κτήριο του Παλιού Λυκείου Άργους Ορεστικού, τις ώρες 12:00 μ.μ. με 2:00 μ.μ. ή το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 πμ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα γίνει και το καλοσώρισμα των ποδηλατών. Αντίστοιχη δυνατότητα υπάρχει και για τους κατοίκους των οικισμών του Δήμου απ’ όπου θα περάσουν οι ποδηλάτες καθώς μπορούν να δώσουν απευθείας τα τρόφιμα στην αποστολή από κάποιο κεντρικό σημείο του εκάστοτε χωριού.
Ένα σημαντικό μέρος των ειδών που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν μέσα από την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Άργους Ορεστικού.
Όσοι ποδηλάτες και πολίτες του Δήμου μας επιθυμούν μπορούν να παρευρίσκονται στην υποδοχή των Κύπριων ποδηλατών και να ακολουθήσουν τη σχετική διαδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Άργους Ορεστικού και στο τηλέφωνο 2467351302 και 2467351309. Δήλωση Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους εσάς που πετύχατε την εισαγωγή σας στην Ανώτατη Βαθμίδα Εκπαίδευσης και να σας ευχηθώ το δρόμο που ανοίγεται, πλέον, μπροστά σας να τον αξιοποιήσετε για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς σας αλλά και την επαγγελματική σας ανέλιξη.
Είμαι σίγουρος ότι για τη σημερινή επιτυχία απαιτήθηκε σκληρή και πειθαρχημένη δουλειά κι εύχομαι πραγματικά η πολιτεία να σταθεί αντάξια αυτών των προσπαθειών σας.
Συγχαρητήρια θα ήθελα, επίσης, να δώσω και στους αποφοίτους που δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες τους μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, υπενθυμίζοντάς τους ότι το σύστημα αυτό δεν αποτελεί τη μοναδική είσοδο στην εργασία και το στίβο της ζωής.
Βεβαίως, αφανείς ήρωες σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν οι γονείς, οι οποίοι δίπλα στα παιδιά βίωσαν την αγωνία και σήκωσαν το οικονομικό βάρος.
Συγχαρητήρια, τέλος, αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που παρά τις αντιξοότητες απέδειξαν ότι πιστεύουν στη δουλειά τους».


ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΥΠΕΡ ΕΛ.Γ.Α
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013»

Ο Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους αγρότες του ότι, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο των αγροτών ασφαλίζεται υποχρεωτικά στον ΕΛ.Γ.Α. με την καταβολή ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α., η οποία υπολογίζεται βάσει του αριθμού των στρεμμάτων και του είδους των καλλιεργειών τις οποίες έχουν δηλώσει οι γεωργοί, καθώς επίσης βάσει του αριθμού, του είδους και της ηλικίας των ζώων που έχουν δηλώσει οι κτηνοτρόφοι στην Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου 2013.
Οι τρόποι καταβολής της ειδικής αυτής ασφαλιστικής εισφοράς είναι τρεις :
1) Mε απευθείας κατάθεση του ποσού της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ίδιο τον αγρότη σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α., ή
2) Με εντολή εξουσιοδότησης προς την τράπεζα ώστε ο ΕΛ.Γ.Α. να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από ενισχύσεις που θα λάβει ο παραγωγός εντός του έτους, ή
3) Με εντολή εξουσιοδότησης προς την τράπεζα ώστε ο ΕΛ.Γ.Α. να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από τον κοινό/ατομικό λογαριασμό του παραγωγού (η επιλογή αυτή αφορά και τους παραγωγούς οι οποίοι δεν έχουν Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης, δηλαδή δεν λαμβάνουν επιδότηση).

Τα ποσά της ασφαλιστικής εισφοράς που οφείλουν οι αγρότες στον ΕΛ.Γ.Α., υπολογίζονται από την Ε.Α.Σ. (Ένωση) Καστοριάς, βάσει των στοιχείων που δήλωσαν στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου 2013, οπότε:

Όλοι οι παραγωγοί ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής της ασφαλιστικής τους εισφοράς θα πρέπει να προσέρχονται στην Ε.Α.Σ. Καστοριάς, προκειμένου να ενημερωθούν για το ποσό της εισφοράς τους και την διαδικασία πληρωμής.

Προσοχή
1) Όσοι παραγωγοί έχουν δηλώσει στην Ε.Α.Ε. (Ολοκληρωμένο) 2013 δενδροκαλλιέργειες, θα πρέπει να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των δένδρων που έχει κάθε αγροτεμάχιο,
2) Όσοι θέλουν να κάνουν αλλαγές στην Ε.Α.Ε. 2013, θα πρέπει να προσκομίσουν στην Ένωση Καστοριάς το αντίγραφο της αίτησης τους.


Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ε.Α.Σ. Καστοριάς (τηλέφωνα 24670 81886 και 24670 81887).

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ»

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους αγρότες του, ότι, βρίσκεται σε εφαρμογή η Δράση 1.1 «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης», του Μέτρου 216 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις», του Προγράμματος ΠΑΑ 2007-2013.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων καθώς και σε μελισσοκόμους, οι οποίοι για να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει :
1) Να κατέχουν νόμιμα, οι μεν κτηνοτρόφοι τουλάχιστον 50 αιγοπρόβατα, οι δε μελισσοκόμοι τουλάχιστόν 100 κυψέλες (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ),
2) Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.),
3) Τα αιγοπρόβατα ή τα μελισσοσμήνη να είναι δηλωμένα στο Ολοκληρωμένο 2013,
4) Να μην έχουν ενισχυθεί για την ίδια δράση από άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επιδοτεί μέχρι του ποσοστού 80%, τις επιλέξιμες δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρου περίφραξης, ανά κτηνοτροφική μονάδα αιγοπροβάτων ή ανά μελισσοκομική εκμετάλλευση.

Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων ή μελισσοκόμοι προκειμένου να ενισχυθούν από το πρόγραμμα, θα πρέπει αρχικά να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, την οποία, αφού εκτυπώσουν και υπογράψουν, στην συνέχεια θα πρέπει να την προσκομίσουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, μέχρι την 28 Σεπτεμβρίου 2013 (28-09-2013), μαζί με τα εξής δικαιολογητικά :
1) Φωτοτυπία το Ολοκληρωμένο 2013, στο οποίο πρέπει να είναι δηλωμένα τα αιγοπρόβατα ή τα μελισσοσμήνη,
2) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας,
3) Επικυρωμένη φωτοτυπία όλων των σελίδων του θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου (αφορά τους μελισσοκόμους),
4) Υπεύθυνη Δήλωση ότι η συγκεκριμένη δράση δεν ενισχύεται από άλλο πρόγραμμα,
5) Φωτοτυπία της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της κτηνοτροφικής μονάδας ή της σχετικής άδειας εγκατάστασης, στην περίπτωση πρόχειρων καταλυμάτων ή αν αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης χορήγησης άδειας εγκατάστασης [παρ. 3, άρθρο 6, Ν. 4056/2012 (ΦΕΚ 52 Α΄)],
6) Μια προσφορά και προτιμολόγια για κάθε δαπάνη που θα πραγματοποιηθεί,

Οι δικαιούχοι θα πρέπει για μια πενταετία να διατηρούν την ηλεκτροφόρο περίφραξη στον τόπο διαμονής τους, και να έχουν την ιδιότητα του κτηνοτρόφου ή του μελισσοκόμου (να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ).


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στον Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς κ. Αθανάσιο Μπέλλο (τηλ. 2467350237), είτε στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 24673 51327), είτε εναλλακτικά μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα, από την ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr
Δήμος Άργους Ορεστικού
Ανακοίνωση

«Πρόσκληση δικαιούχων του μετρου 144 για την υποβολή αιτήσεων πληρωμής της 3ης δόσης»

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους δικαιούχους του Μέτρου 144 (Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης, ως αντιστάθμισμα της μείωσης, σε ποσοστό 50%, που υπέστησαν στην αξία των δικαιωμάτων καπνού οι καπνοπαραγωγοί το έτος 2010, σε σχέση με το έτος 2009), ότι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την σχετική αίτηση πληρωμής της 3ης (τελευταίας) δόσης μέχρι την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 (29-07-2012).


Διαδικασία υποβολής αίτησης πληρωμής

Η αίτηση πληρωμής της 3ης (τελευταίας) δόσης γίνεται ηλεκτρονικά (μέσω οποιουδήποτε ηλεκτρονικού υπολογιστή που διαθέτει σύνδεση Internet) στην ιστοσελίδα http://tobacco.opekepe.gr/

Αφού υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση πληρωμής και η σχετική υπεύθυνη δήλωση που τη συνοδεύει, πρέπει να εκτυπωθεί, να υπογραφεί από τον δικαιούχο και να θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής.

Στην συνέχεια την αίτηση πληρωμής μαζί με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, ο δικαιούχος θα πρέπει να τις αποστείλει ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 09 Αυγούστου 2013 (09-08-2013), στην διεύθυνση :

Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα
Μονάδα Β2
Λεωφόρος Αθηνών 54-56
Τ.Κ. : 104 41
Αθήνα

Προσοχή
Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης πληρωμής πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την 29 Ιουλίου 2013, ενώ η ταχυδρομική αποστολή, στην ανωτέρω διεύθυνση, της υπογεγραμμένης και θεωρημένης, για το γνήσιο της υπογραφής, αίτησης πληρωμής – υπεύθυνης δήλωσης, πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την 09 Αυγούστου 2013.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr/kapnos.asp είτε να απευθύνονται στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (24673 51327) ή στην ομάδα καπνοπαραγωγών Βοΐου (24680 22390).ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε Δήμο Άργους Ορεστικού μετονομάστηκε ο Δήμος Ορεστίδος

Γεγονός είναι πλέον η μετονομασία του Δήμου Ορεστίδος σε Δήμο Άργους Ορεστικού.
Για να δείτε το σχετικό Πρεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. υπ’ αριθμ. 66/2013) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση:ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Βεβαιώσεις επιδοτήσεων, για την υποβολή
φορολογικών δηλώσεων έτους 2013»

Ο Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους παραγωγούς του ότι οι βεβαιώσεις, με τα ποσά επιδότησης που έλαβαν το οικονομικό έτος 2012 (από 01/01/2012 έως 31/12/2012) από τα προγράμματα του Ολοκληρωμένου, της Εξισωτικής, Δάσωσης Γεωργικών Γαιών κ.α. (1 Βεβαίωση που περιλαμβάνει τα ποσά επιδοτήσεων από όλα τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο παραγωγός), κάθε δικαιούχος θα μπορεί μόνος του να τις εκτυπώνει από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή που έχει σύνδεση internet, πηγαίνοντας στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr κάνοντας επιλογή στον σύνδεσμο (link) “Διακικτυακή Εκτύπωση Βεβαιώσεων Εφορίας 2012”

Για την είσοδο στο σύστημα εκτύπωσης των βεβαιώσεων απαραίτητα στοιχεία είναι : α) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και β) o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή εναλλακτικά τα τέσσερα τελευταία ψηφία της αστυνομικής ταυτότητας που δήλωσε ο παραγωγός στο Ολοκληρωμένο του 2012.

Μετά την εκτύπωση της η βεβαίωση είναι πλέον έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην φορολογική δήλωση του 2013, χωρίς καμιά επικύρωση.

Οι παραγωγοί οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν έχουν την δυνατότητα να εκτυπώσουν την βεβαίωση, μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα, προκειμένου να τους παρασχεθεί η σχετική βοήθεια στην εκτύπωση της βεβαίωσης, έχοντας απαραίτητα μαζί τους το Α.Φ.Μ., τον Α.Μ.Κ.Α. ή την αστυνομική τους ταυτότητα.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 24673 51327).
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ 2013 ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ 2013»

Ο Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους παραγωγούς όλων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού (πρώην Δήμος Άργους Ορεστικού) ότι, οι αιτήσεις-δηλώσεις τους για το Ολοκληρωμένο 2013 και την Εξισωτική 2013 (για όσους υποβάλλουν αιτήσεις Εξισωτικής), θα συμπληρώνονται από συνεργείο της Ένωσης, σε γραφείο του παλιού Λυκείου Άργους Ορεστικού, μέχρι και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 (10-06-2013), και ώρες από τις 08:30 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι (πλην Σαββάτου και Κυριακής).
.

Και φέτος ταυτόχρονα με την συμπλήρωση των αιτήσεων του ολοκληρωμένου θα συμπληρώνεται και ειδική αίτηση εγγραφής των αγροτών στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.), καθώς και η δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής του ΕΛ.Γ.Α.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά :

Δικαιολογητικά για το Ολοκληρωμένο 2013

1) Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας,
2) Φωτοτυπία την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου της τράπεζας,
3) Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας (οποιουδήποτε έτους) ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του παραγωγού,
4) Φωτοτυπία την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου υγείας του Ο.Γ.Α. και την σελίδα με την θεώρηση για το έτος 2013 (για όσους είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α.) ή φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένοι,
5) Φωτοτυπία μιας οποιασδήποτε απόδειξης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Γ.Α. μαζί με το αντίστοιχο ειδοποιητήριο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών (για όσους είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α.),
6) Καρτέλες και τιμολόγιο αγοράς πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου ή καλαμποκιού, για όσους έχουν τις συγκεκριμένες καλλιέργειες,
7) Φωτοτυπίες όλων των ισχυόντων ενοικιαστηρίων συνοδευόμενες και από υπεύθυνη δήλωση με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής η οποία να αναφέρει ότι τα φωτοαντίγραφα των ενοικιαστηρίων είναι πιστά αντίγραφα ως προς τα πρωτότυπα,
8) Φωτοτυπία των τίτλων ιδιοκτησίας, για όλα τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια ή αν δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας φωτοτυπία το Ε9.
9) Τιμολόγια αγοράς λιπασμάτων ή εάν αυτά δεν υπάρχουν υπεύθυνη δήλωση για την ποσότητα και την προέλευση (αριθμός ταυτότητας και Α.Φ.Μ. του κτηνοτρόφου που προμήθευσε την κοπριά) της χρησιμοποιημένης κοπριάς,
10) Φωτοτυπία του παλαιού και του νέου τύπου του Μητρώου εκμετάλλευσης (για τους κτηνοτρόφους) (το Μητρώο εκμετάλλευσης νέου τύπου θα πρέπει να είναι ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές μέχρι την 15 Μαΐου 2013),
11) Φωτοτυπία της σύμβασης για την καλλιέργεια του καπνού (αν υπάρχει),
12) Βεβαίωση αγροτικής τράπεζας, για τους διαδόχους πρόωρης συνταξιοδότησης,
13) Φωτοτυπία απόφασης ένταξης στο Πρόγραμμα “Νέων Αγροτών” ή στο Πρόγραμμα “Σχέδια Βελτίωσης”, για όσους είναι ενταγμένοι στα ανωτέρω Προγράμματα, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του ενταγμένου παραγωγού,
14) Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Ακολουθεί δεύτερη σελίδα με τα δικαιολογητικά της Εξισωτικής 2013
Δικαιολογητικά για την Εξισωτική 2013

1) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (από τον Δήμο),
2) Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας,
3) Φωτοτυπία την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου της τράπεζας,
4) Φωτοτυπία την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου υγείας του Ο.Γ.Α. και την σελίδα με την θεώρηση για το έτος 2013 (για όσους είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α.),
5) Φωτοτυπία μιας οποιασδήποτε απόδειξης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Γ.Α. μαζί με το αντίστοιχο ειδοποιητήριο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών (για όσους είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α.),
6) Φωτοτυπία την φορολογική δήλωση (Ε1) του έτους 2013 (εάν δεν είναι διαθέσιμο, ο ενδιαφερόμενος παραγωγός υποχρεούται να το προσκομίσει όταν είναι διαθέσιμο),
7) Φωτοτυπία το Εκκαθαριστικό του έτους 2013 (εάν δεν είναι διαθέσιμο, ο ενδιαφερόμενος παραγωγός υποχρεούται να το προσκομίσει όταν είναι διαθέσιμο),
8) Βεβαίωση αγροτικής τράπεζας, για τους διαδόχους πρόωρης συνταξιοδότησης,
9) Απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα “Νέων Αγροτών” καθώς και το πράσινο πιστοποιητικό του οργανισμού Δήμητρα (όσοι είναι κάτοχοι του συγκεκριμένου πιστοποιητικού), για όσους είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα,
10) Εάν δηλώνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, τότε απαιτείται :
α) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου ή φορέα εργασίας σχετικά με τον αριθμό των ημερομισθίων (αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από ημερομίσθια) ή
β) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου σχετικά με το είδος της σύνταξης που λαμβάνει ο δικαιούχος (π.χ. χηρείας κ.α.) ή
γ) Βεβαίωση φορέα χορήγησης επιδομάτων (π.χ. πολυτεκνικού, ανεργίας κ.α., αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από επιδόματα),
11) Εάν ο δικαιούχος είναι μόνιμος κάτοικος Τοπικής Κοινότητας μέχρι 2.000 κατοίκων, και είναι παράλληλα δασεργάτης ή αλιεργάτης ή εργάτης γης ή μικροεπαγγελματίας τότε απαιτούνται :
α) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου που να βεβαιώνει την παραπάνω ιδιότητα του δικαιούχου και
β) Βεβαίωση από τον Δήμαρχο ότι η Τοπική Κοινότητα της μόνιμης κατοικίας και έδρας του παραγωγού έχει πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων (μόνο για τους μικροεπαγγελματίες).
12) Όσοι παραγωγοί δεν είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α. θα πρέπει να έχουν μαζί τους :
α) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου ή φορέα εργασίας σχετικά με τον αριθμό των ημερομισθίων σε εξωγεωργικούς τομείς,
β) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου σχετικά με το είδος της σύνταξης που λαμβάνει ο γεωργός (στην περίπτωση που λαμβάνει κάποια σύνταξη),
γ) Βεβαίωση φορέα χορήγησης επιδομάτων (στην περίπτωση που ο γεωργός λαμβάνει επιδόματα),
13) Εάν δηλώνονται εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις απαιτούνται :
α) Φωτοτυπία το Ε3,
β) Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου επιτηδευματία,
γ) Φωτοτυπία απόφασης ένταξης σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που σχετίζεται με αγροτουρισμό ή αγροβιοτεχνία (εάν ο παραγωγός είναι ενταγμένος σε κάποιο από αυτά τα Προγράμματα).

Ακολουθεί τρίτη σελίδα με τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Δικαιολογητικά για το Μητρώο Αγροτών
και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.)

1) Φωτοτυπία των δυο όψεων της ταυτότητας,
2) Φωτοτυπία την φορολογική δήλωση (Ε1) του έτους 2013 (εάν δεν είναι διαθέσιμο, ο ενδιαφερόμενος παραγωγός υποχρεούται να το προσκομίσει όταν είναι διαθέσιμο),
3) Φωτοτυπία το Εκκαθαριστικό του έτους 2013 (εάν δεν είναι διαθέσιμο, ο ενδιαφερόμενος παραγωγός υποχρεούται να το προσκομίσει όταν είναι διαθέσιμο),
4) Αριθμός άδειας ίδρυσης και αριθμός άδειας λειτουργίας για όσους έχουν κτηνοτροφικές μονάδες,
5) Άδειες γεωργικών μηχανημάτων,
6) Οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους στοιχεία που σχετίζονται με την συνολική λειτουργία της εκμετάλλευσης τους, π.χ. ύπαρξη εργατικού δυναμικού, δραστηριότητες εκμετάλλευσης (τυποποίηση κ.λ.π.), παραγόμενα προϊόντα, ύπαρξη εγκαταστάσεων (γεωτρήσεις), συμμετοχή σε διάφορα Προγράμματα (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Πρόωρη Συνταξιοδότηση, κ.λ.π.).
ΠΡΟΣΟΧΗ

1) Για να υποβάλλει κάποιος αίτηση για την Εξισωτική θα πρέπει προηγουμένως να υποβάλλει αίτηση για το Ολοκληρωμένο.
2) Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την Εξισωτική είναι ανεξάρτητα από τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για το Ολοκληρωμένο.
3) Οι παραγωγοί σκληρού σίτου για να λάβουν την πρόσθετη ενίσχυση θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιήσει κατά την σπορά, τουλάχιστον 10 κιλά/στρ. πιστοποιημένου σπόρου.
4) Όλοι οι κάτοχοι αιγοπροβάτων έχουν την υποχρέωση να σημάνουν όλα τα ζώα στην εκμετάλλευση τους. Θα πρέπει τέλος, να κατέχουν και να τηρούν ενημερωμένο μητρώο της εκμετάλλευσης τους,
5) Όσοι είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα Δάσωσης Γεωργικών Γαιών (Ακακίες, Καρυδιές κ.α.) θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν αίτηση Ολοκληρωμένου, προκειμένου να λάβουν την επιδότηση από το Πρόγραμμα της Δάσωσης.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΕΑΣ Καστοριάς (τηλ. 24670 81887).


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ


«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ»
Ο Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους παραγωγούς του ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα, θα εφαρμόσει και για το 2013 πρόγραμμα δωρεάν εδαφολογικών αναλύσεων αγροτεμαχίων και φυλλοδιαγνωστικής σε δυναμικές κυρίως καλλιέργειες.
Οι εδαφολογικές αναλύσεις των αγροτεμαχίων και η φυλλοδιαγνωστική των καλλιεργειών έχουν σκοπό την παροχή οδηγιών λίπανσης στους παραγωγούς, το οποίο συνεπάγεται την μείωση του κόστους παραγωγής, την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος από την άσκοπη χρήση λιπασμάτων.Οι παραγωγοί που επιθυμούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής και τον αντίστοιχο πίνακα με τα προς ένταξη αγροτεμάχια και να τα υποβάλλουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 (17-05-2013). Η υποβολή των εντύπων συμμετοχής μπορεί επίσης να γίνει και με FAX (2467024460) ή ηλεκτρονικά στο email της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής d.aok@kastoria.pdm.gov.gr  Τα έντυπα της αίτησης συμμετοχής και του αντίστοιχου πίνακα με τα προς ένταξη αγροτεμάχια, είναι διαθέσιμα στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο γραφείο του Γεωπόνου του Δήμου, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ορεστίδος www.argosorestiko.gr στο πεδίο “Ανακοινώσεις Αγροτικών Θεμάτων”.Όσοι παραγωγοί αδυνατούν να συμπληρώσουν τα έντυπα συμμετοχής του προγράμματος, μπορούν να απευθύνονται στον Γεωπόνο του Δήμου προκειμένου να τους παρασχεθεί η σχετική βοήθεια (απαραίτητα στοιχεία για την συμπλήρωση των εντύπων συμμετοχής είναι η ταυτότητα και το Α.Φ.Μ. του παραγωγού καθώς και οι αριθμοί (είτε οι αρχικοί είτε τα χαρτογραφικά υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται στο Ολοκληρωμένο) των προς ένταξη αγροτεμαχίων).


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς κ. Παναγιώτη Πετρίδη (τηλ. 24673 50348), είτε στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ.  24673 51327).
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρώτος ο Δήμος Ορεστίδος σε απορροφητικότητα έργων στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια
Την πρώτη θέση σε επίπεδο απορροφητικότητας του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας κατέχει ο Δήμος Ορεστίδος σε ολόκληρη την περιφέρεια.


Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο Δήμο Ορεστίδος το ποσό απορρόφησης που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο ανέρχεται στα 1.827 ευρώ, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Δήμος Καστοριάς με 1.300 ευρώ ανά κάτοικο και στην τρίτη θέση ο Δήμος Πρεσπών με 1.202 ευρώ ανά κάτοικο.


Συνολικά, το ύψος των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας είναι σχεδόν 14.000.000 ευρώ, ενώ έργα ύψους 22.040.267 ευρώ βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης.


Εκτός όμως από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Ορεστίδος έχει εντάξει έργα και σε άλλα προγράμματα όπως είναι το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, το ΕΠΠΕΡΑΑ, LEADER και άλλα τομεακά προγράμματα.


Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα έργα με συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκινά η καταγραφή απόρων του Δήμου Ορεστίδος για τη διανομή τροφίμων 2013


Ο Δήμος Ορεστίδος αναγνωρίζοντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση πολλών συνδημοτών μας αποφάσισε για ακόμη μια χρονιά να υποβάλλει αίτηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς προκειμένου να εξασφαλίσει τη δωρεάν διανομή τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής  Τράπεζας Επενδύσεων.


Για τον λόγο αυτό προβαίνει σε καταγραφή των δικαιούχων από την 01η Μαίου 2013 έως τις 31 Μαίου 2013. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις.


Οι δικαιούχοι επιλέγονται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων τα οποία είναι:


1.     Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι 7.200 ευρώ


2.     Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:


-         Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/αιτούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/αιτούσα και ένα προστατευόμενο μέλος) μέχρι και 10.700 ευρώ.


-         Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο /η σύζυγος με ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη) μέχρι 11.520 ευρώ.


-         Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτώ/ούσα και ο/η σύζυγος με δύο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) μέχρι 14.400 ευρώ.


-         Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 17.280 ευρώ.

-         Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος πέραν των 3 το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ.

3.     Στην περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας με ένα ή και περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

-         Η αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής

-         Αντίγραφο στοιχείων ταυτότητας νομίμου εκπροσώπου

-         ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου

-         ‘Αδεια διαμονής σε ισχύ ΜΟΝΟ για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών


Οι αιτήσεις θα γίνονται στο Δημαρχείο Ορεστίδος και το ΚΕΠ Αμπελοκήπων καθημερινά, τις εργάσιμες ώρες αποκλειστικά για την περίοδο 1η Μαίου 2013 έως 31 Μαίου 2013, όπως τονίστηκε και παραπάνω.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2467351334ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Καστοριά      10 - 4 - 2013
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αριθ.Πρωτ.: 15381/1653
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ταχ.Δ/νση: Διοικητήριο
Πληροφ. : Tσιόλα Πηνελόπη
Τηλεφ. : 24670/22995
FAX :     24670/22230

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δασών Καστοριάς
Διακηρύσσει ότι:

Θα γίνει πλειοδοτική δημοπρασία των ακόλουθων δασικών προϊόντων α) Καυσόξυλα Δρυός συνολικού όγκου 3,00 χ.κ.μ που κατασχέθηκαν μετά από παράνομη υλοτομία & μεταφορά, πράξη που έλαβε χώρα την 17-1-2013 σε δάσος πλησίον του οικισμού Γέρμα, τα οποία φυλάσσονται στο δημόσιο δασικό φυτώριο Άργους Ορεστικού .
Καλούνται να λάβουν μέρος οι ενδιαφερόμενοι με τους πιο κάτω όρους και υποχρεώσεις.
1. Η δημοπρασία θα γίνει μόνο για το προαναφερθέν προϊόν και έτσι θα λαμβάνονται οι προσφορές των πλειοδοτών.
2. Ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 94,08 κατά σύνολο (3,00 χ.κ.μ Χ 27,76€/χ.κ.μ = 83,28€ + 13% ΦΠΑ = 94,08€ ) κατασχεθέντων προϊόντων στο οποίο ανέρχεται το από τα δημόσια δάση δικαίωμα του δημοσίου.
Το ανωτέρω Δασικό προϊόν υπόκειται σε συντελεστή Φ.Π.Α.13% για τα καυσόξυλα.
3. Κανένας δεν γίνεται δεκτός στη δημοπρασία, αν δεν καταβάλει στον υπάλληλο, ο οποίος τη διενεργεί ως εγγύηση το ποσό των 31,36 € γραμμάτιο ή διπλότυπο είσπραξης ή ισόποσο εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας της χώρας, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο (1/3) της συνολικής αξίας του εκποιούμενου προϊόντος, που υπολογίσθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα διατίμηση. Η εγγύηση αυτή επιστρέφεται σόσους αποσύρονται της δημοπρασίας. Κρατείται μόνον του τελευταίου πλειοδότη, η οποία επίσης επιστρέφεται με απόδειξη μετά την έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας, αφού προσκομίσει στον υπάλληλο, γραμμάτιο ή διπλότυπο είσπραξης για το σύνολο του εκπλειστηριάσματος και αφού καταβληθούν στον δικαιούχο τα κατωτέρω οριζόμενα τυχόν έξοδα δημοσιεύσεων μεταφοράς και φυλάξεως κατασχεθέντων προϊόντων.
4. Με βάση το γραμμάτιο ή διπλότυπο αυτό, η Υπηρεσία εκδίδει πιστοποιητικό βεβαίωσης της εγκρίσεως
του αποτελέσματος της δημοπρασίας στο όνομα του τελευταίου πλειοδότη. Με το πιστοποιητικό αποδεικνύεται η κυριότητα των κατασχεθέντων και γίνεται η παραλαβή με ευθύνη και δαπάνη του πλειοδότη, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με τις διατάξεις και προθεσμίες παραλαβής.
5. Ο καθένας ο οποίος συμμετέχει στη δημοπρασία, υποτίθεται ότι έλαβε γνώση της ποιότητας και της ποσότητας του εκποιούμενου προϊόντος και υποχρεούται να προσφέρει τιμές και για το ανωτέρω εκποιούμενο προϊόν .
6. Τα τυχόν έξοδα δημοσιεύσεως, μεταφοράς , φυλάξεως των εκποιουμένων δασικών προϊόντων, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των …………………… € βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.
7. Τα πρακτικά δημοπρασίας εγκρίνει ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δασών Καστοριάς σύμφωνα με το άρθρο 271 του Ν.Δ. 86/69 «Περί Δασικού Κώδικα»
Η δημοπρασία θα γίνει στο συνηθισμένο χώρο Διοικητήριο Ημιώροφος, 3ο Γραφείο, την 26η του μηνός Απριλίου του 2013 ημέρα Παρασκευή και επειδή είναι μονοήμερη αρχίζει την 09:00π.μ ώρα και τελειώνει την 10:00πμ ώρα ακριβώς. Σε περίπτωση αγόνου αποτελέσματος η δημοπρασία θα επαναληφθεί την 2η Μαΐου του 2013 ημέρα Πέμπτη αρχίζει την 09:00πμ ώρα και τελειώνει την 10:00πμ ώρα ακριβώς.

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δασών Καστοριάς
α.α

Κωστακοπούλου Στυλιανή
Δασολόγος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Άργος Ορεστικό 02/04/2013ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                          Αριθμ. Πρωτ. : 3746


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ                                            Προς :


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                       Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς


Ταχ.Δ/νση:Διοικητηρίου 35                                  


Τ.Κ. : 522 00                                                            


Τηλ. : 2467351301                                                   Κοινοποίηση:           


FAX : 2467351332                                                  - Α.Τ. Άργους Ορεστικού                 


e-mail : info@argosorestiko.gr                              - Τοπικά Μ.Μ.Ε.
                       


Σας υπενθυμίζω, γιατί ούτως ή άλλως γνωρίζατε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη του Άργους Ορεστικού, αλλά και στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας έχει διαπραχθεί πληθώρα κλοπών, φθορών, διαρρήξεων και άλλων παρεμβάσεων, αυξάνοντας τελικά το αίσθημα ανασφάλειας των Δημοτών.

Είναι γενική πλέον διαπίστωση, ότι ο Δήμος Ορεστίδος και ειδικότερα η πόλη του Άργους Ορεστικού δεν αστυνομεύεται μια και είναι έκδηλη η απουσία αστυνομικής δύναμης εποχούμενης και μη.

Ιδανικές συνθήκες δηλαδή για απεριόριστη δράση άννομων, παράνομων, επικίνδυνων αλλοδαπών κυρίως αλλά και γνώριμων ημεδαπών.

Όλα αυτά καταμαρτυρούνται καθημερινά είτε ως παράπονα ανασφάλειας στο Δημοτικό Κατάστημα παρουσία μου και παρουσία των Αντιδημάρχων αλλά και στους χώρους συνάθροισης κοινού (καφενεία, cafe, εστιατόρια, γειτονιές, γήπεδα, ωδεία, σχολεία κλπ).

Για όλα λοιπόν τα προαναφερθέντα, παρακαλώ όπως ενισχύσετε το Α.Τ. Άργους Ορεστικού με αστυνομικό δυναμικό, αλλά και με οχήματα έτσι ώστε, η παρουσία της αστυνόμευσης να είναι έκδηλη στους δημότες, αποβάλλοντας έτσι την ανασφάλεια που τους διακατέχει από τη μια και αποτρέποντας από την άλλη τις δράσεις των αννόμων που προκαλούν φθορές στις περιουσίες και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με την πεποίθησή μου πως το θέμα ασφάλειας των δημοτών αποτελεί και για εσάς πρώτη προτεραιότητα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση και ουσιαστική διευθέτηση όλων των προαναφερθέντων.                                                                                                            Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ορεστίδος

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013»
Ο Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους παραγωγούς του ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», για το έτος 2013. 


Το Πρόγραμμα είναι πενταετούς διάρκειας και εφαρμόζεται σε αγροτεμάχια των οποίων η μέγιστη συνολική έκταση είναι ίση με την συνολική έκταση των αγροτεμαχίων τα οποία καλλιεργήθηκαν, κατά την περσινή καλλιεργητική περίοδο (2011-2012), με καπνό (= επιλέξιμη έκταση). 


Το ύψος της ενίσχυσης που χορηγείται στους δικαιούχους του Προγράμματος είναι 93,6 € / στρ. ετησίως. 


Οι δικαιούχοι του Προγράμματος αναλαμβάνουν την υποχρέωση για μια πενταετία :


1) Να εντάξουν την καλλιέργεια του καπνού στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με βάση το Πρότυπο AGRO 2,


2) Να καλλιεργούν τουλάχιστον το 20% της επιλέξιμης έκτασης με ψυχανθή τα οποία θα ενσωματώνουν στο έδαφος για χλωρά λίπανση,


3) Να αφήνουν στο περιθώριο των επιλέξιμων αγροτεμαχίων ακαλλιέργητο το έδαφος σε μια ζώνη πλάτους τουλάχιστον ενός μέτρου (1 μ.). Η ακαλλιέργητη αυτή έκταση (περιθώριο) θα πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 5% της επιλέξιμης έκτασης,


4) Να καλλιεργούν καπνό, με το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, σε έκταση η οποία θα κυμαίνεται από 25% έως 75% της επιλέξιμης,


5) Στα αγροτεμάχια που θα καλλιεργείται ο καπνός θα πρέπει να γίνεται χειρωνακτική απομάκρυνση των ζιζανίων. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε χημικού ζιζανιοκτόνου. 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όσοι παραγωγοί πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

1) Είναι αγρότες και έχουν ενεργοποιήσει στο ολοκληρωμένο 2009, δικαιώματα καπνού,

2) Είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ),

3) Ασκούν αγροτική δραστηριότητα,

4) Έχουν δηλώσει στο ολοκληρωμένο 2012 αγροτεμάχια με καλλιέργεια καπνού,

5) Η διάρκεια μίσθωσης των επιλέξιμων αγροτεμαχίων να καλύπτει χρονικά την πενταετή διάρκεια του Προγράμματος (αυτό ισχύει μόνο για τα ενοικιασμένα αγροτεμάχια).


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Εάν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, οι εν δυνάμει δικαιούχοι καπνοπαραγωγοί θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 (05-04-2013), να καταθέσουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Αίτηση συμμετοχής,

2) Φωτοτυπία ταυτότητας,

3) Φωτοτυπία των τίτλων κατοχής των επιλέξιμων αγροτεμαχίων,

4) Υπογεγραμμένη σύμβαση με επιβλέποντα Γεωπόνο, όπως προβλέπεται στο Πρότυπο AGRO 2,

5) Αντίγραφο ομαδικής σύμβασης με πιστοποιητικό φορέα, για πιστοποίηση κατά το Πρότυπο AGRO 2, όπου αναφέρεται και ο υποψήφιος καπνοπαραγωγός,

4) Πενταετές Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ).


ΠΡΟΣΟΧΗ

Ένας παραγωγός δεν μπορεί να μετέχει (επιδοτείται) σε περισσότερα του ενός από τα παρακάτω Προγράμματα :

- Βιολογική Γεωργία,

- Βιολογική Κτηνοτροφία

- Εκτατικοποίηση Κτηνοτροφίας

- Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε εκτάσεις με πρώην καλλιέργεια καπνού

- Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού

- Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων

- Διατήρηση εκτατικών καλλιεργειών που κινδυνεύουν απο Γενετική Διάβρωση

- Προώθηση γεωργικών πρακτικών για την προστασία της άγριας ζωής

- Διατήρηση Γενετικών Πόρων στην κτηνοτροφία

- Μακροχρόνια παύση της εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών. 


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται είτε στην Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, Ζαφειρία Δημητρακοπούλου (τηλ. 24673 50254), είτε στον Γεωπόνο του Δήμου, Ανδρέα Δόσα (τηλ. 24673 51327).


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014»Ο Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές του ότι βρίσκεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2013-2014. 

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει :

1) Την αλλαγή ποικιλίας αμπελώνων, συμπεριλαμβάνεται και ο εμβολιασμός,

2) Την εκρίζωση και επαναφύτευση των αμπελώνων στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο ισοδύναμης έκτασης,

3) Την φύτευση αμπελώνων με άδεια από το εθνικό αποθεματικό,

4) Την βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που διατηρούν, στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα αμπελοκαλλιέργειας, δηλαδή έχουν νόμιμα φυτεμένες αμπελουργικές εκτάσεις ή έχουν τακτοποιήσει τυχόν παράνομες φυτεύσεις πληρώνοντας το σχετικό παράβολο ή είναι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το εθνικό αποθεματικό, εφόσον έχουν υποβάλλει δήλωση αμπελοκαλλιέργειας, δηλώσεις συγκομιδής και παραδίδουν μέρος ή ολόκληρη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας, για τις αμπελουργικές περιόδους 2011-2012 και 2012-2013.

Όσοι αμπελοκαλλιεργητές πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν την σχετική αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς (υπεύθυνες Γεωπόνοι Ζ. Δημητρακοπούλου και Π. Μοσχάκη), μέχρι και την 15 Μαΐου 2013 (15-05-2013).

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές μπορούν να απευθύνονται στις Γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, Ζ. Δημητρακοπούλου (τηλ. 24673 50254) και Π. Μοσχάκη (τηλ. 24673 50245).
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμά συγχαρητήρια στον Παναργειακό για την κατάκτηση του Κυπέλλου
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστίδος συγχαίρουν την ομάδα του Παναργειακού για το βαρύτιμο τρόπαιο που κατέκτησε επάξια με τη νίκη του επί της ομάδας των Γραμμοχωρίων.


Το γεγονός ότι ο Παναργειακός στέφεται για έβδομη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Καστοριάς αποδεικνύει την μεγάλη αξία της ομάδας, η οποία πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια στα αθλητικά δρώμενα του Νομού και εκπροσωπεί επάξια τους πολίτες του Άργους Ορεστικού.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήρια επιστολή προς την εταιρεία CYTA για τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία του Δήμου Ορεστίδος
Ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και το Δημοτικό Συμβούλιο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια την εταιρεία CYTA για την ενέργειά της να διαθέσει 5.500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ορεστίδος.


Σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύει η χώρα μας η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η προσφορά αυτή αποτελεί μια μεγάλη ανάσα για το Δήμο Ορεστίδος καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων.


Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας στους μαθητές.


Ο Δήμος θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει δημόσια την εταιρεία και να ευχηθεί η πράξη αυτή να βρει κι άλλους μιμητές.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη θέση και την πορεία της γυναίκας στο πέρασμα του χρόνου
Ημερίδα για τη θέση και την πορεία της γυναίκας στο πέρασμα του χρόνου πραγματοποίησε χθες η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» σε συνεργασία με το Δήμο Ορεστίδος.
Αφορμή για την ημερίδα αποτέλεσε ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας, η οποία με την ύπαρξη και τις κατακτήσεις της έχει προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία.
Έτσι, επιφανείς γυναίκες όλων των ηλικιών με τις εισηγήσεις τους πραγματοποίησαν μια ιστορική αναδρομή για τη θέση της γυναίκας στην αρχαιότητα, την Αναγέννηση και το Βυζάντιο, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε και αναπτύχθηκε ο ρόλος τους στην πολιτική, τον αθλητισμό, τη μουσική αλλά και η πρωτοκαθεδρία που κατέχει τις περισσότερες φορές στην ανεργία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ευχαριστήρια επιστολή προς την εταιρία ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε. από το Δήμο Ορεστίδος


Ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και το Δημοτικό Συμβούλιο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια την εταιρεία ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε. για την ενέργειά της να διαθέσει 8.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ορεστίδος.

Σε μια τόσο αρνητική οικονομική συγκυρία για την χώρα μας από την οποία βάλλεται σε μεγάλο βαθμό και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και προάγουν την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και δη προς τη μαθητιώσα νεολαία που αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.

Ο Δήμος θεωρεί ότι η γνωστοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής στην τοπική κοινωνία μέσω των ΜΜΕ αποτελεί ηθική υποχρέωση και εύχεται να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες εταιρείες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοπή βασιλόπιτας του ΚΕΦΟ Άργους Ορεστικού.Με πολύ μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του ΚΕΦΟ Άργους Ορεστικού χθες το βράδυ.


Με αστείρευτο κέφι και διάθεση τα μέλη του ΚΕΦΟ απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ.


Εκτός από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Κωστόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΦΟ, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και η βουλευτής ΝΔ Ν. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου.

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η Ε.Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΝΩΣΗ) ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Φ.Π.Α.


ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :


1) ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ,


2) ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΘΕΡΙΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ,


3) ΑΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΕΥΡΩ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ,


4) ΤΟ Ο.Σ.Δ.Ε.Ε. (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΝΙΣΧΎΣΕΩΝ) ΤΟΥ 2012. 


 ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. 


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΤΗΛ. 24670 81886 ΚΑΙ 24670 81887).

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ»
Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΟΤΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ Α 8/2012), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/128/ΕΚ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΜΗΤΡΩΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ :


1) ΝΕΦΕΛΟΨΕΚΑΣΤΗΡΕΣ (ΣΥΡΟΜΕΝΟΙ, ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ/ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟΙ, ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ),


2) ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ (ΣΥΡΟΜΕΝΟΙ, ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ/ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟΙ, ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ).
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31 ΜΑΪΟΥ 2013, ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΣΧΑΚΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΣΧΑΚΗ (ΤΗΛ. 24673 50245).

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ”, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013»
Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ H  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΤΑΣΗ 0,5 ΣΤΡΕΜΜΑ/ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (2011-2012) ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΗΔΙΚΗ (ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΕΚΤΑΣΗ).
 


ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 80% Η΄ 70% ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (2010-2011) ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟ Η΄ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΗΔΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΕΚΤΑΣΗ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟ Η΄ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΗΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 20% ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΨΥΧΑΝΘΗ, ΩΣ ΕΠΙΣΠΟΡΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ (30%) ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΕ ΜΗΔΙΚΗ).
ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 60 € / ΣΤΡ. ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, ΕΤΗΣΙΩΣ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ :


1) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ 2009 (ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ 2009) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ,


2) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ (ΜΑΑΕ),

3) ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ,

4) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ 2012 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΗΔΙΚΗ (ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟ 0,5 ΣΤΡ.),

5) Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ). 


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ


ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 (08-03-2013) ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

1) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,

2) ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ,

3) ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΊΔΟΤΗΣΗ,

4) ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ


ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ (ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ) ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ :

- ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,

- ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

- ΕΚΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

- ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ

- ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ

- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ

- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

- ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ.ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΗΛ. 24673 50254) ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΣΑ (ΤΗΛ. 24673 51327). 

 

  


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013»
Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ), ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.


ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 (02-04-2013), ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013, Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ 2013) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ).


ΠΡΟΣΟΧΗ


1) ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ.
2) Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://entitlements.opekepe.gr/ (Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗ Η΄ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ). ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ, ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΕΚΤΥΠΩΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥΣ (ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ), ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ, ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ.
3) ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΓΗ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ Νο 2) (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ) ΤΟΤΕ Ο ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ MΟΝΑΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

1ο ΧΛΜ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΟΜΒΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

Τ.Κ. : 501 00

ΚΟΖΑΝΗ4) ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ : α) ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΓΗ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ : Νο 1, β)  ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Νο 3, γ) ΠΩΛΗΣΗ ΣΥΝΟΛΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Νο 4, δ) ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Νο 5, ε) ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΓΗ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Νο 6, στ) ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Νο 7 ΚΑΙ ζ) ΛΗΞΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΗ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Νο 8, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ, ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :


ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΟΜΟΚΟΥ 5

Τ.Κ. : 104 45

ΑΘΗΝΑ5) ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ 15 ΜΑΪΟΥ 2013, ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η 15 ΜΑΪΟΥ 2013.


6) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ Η΄/ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΤΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 2011 ΚΑΙ 2012.


7) Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΣ-ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ).


ΕΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ (π.χ. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΑΠΟΥΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ INTERNET, κ.α.), ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΣΑ.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ (ΤΗΛ. 24670 42318) ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ  http://entitlements.opekepe.gr/  ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΣΑ (ΤΗΛ. 24673 51327).ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου η διανομή ελαιόλαδου σε απόρους του Δήμου Ορεστίδος μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Αγροτικής ΟικονομίαςΟ Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους που εκπονεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η κατανομή των ποσοτήτων ελαιόλαδου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο κτήριο του παλιού Λυκείου.


Πρόκειται για την τρίτη διανομή τροφίμων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι δικαιούχοι του οποίου θα ενημερωθούν και πάλι τηλεφωνικά.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2467351309.


Να διευκρινίσουμε ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι υπέβαλλαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ήδη από το καλοκαίρι και έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ»
Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΕ 2012 (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ 2012) 50 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΗΛΥΚΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΕΕ 2012 (ΜΕΤΡΟ 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 68 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 73/2009), ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 (31-01-2013), ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΑΠΟ 2 ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 (ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013).
 


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ :


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΖΩΩΝ.
 


ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΜΗΤΡΩΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ).ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ.ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (24670 81887).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Δημάρχου Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στην Αθήνα
Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, επισκεπτόμενος μια σειρά Υπουργείων και υπηρεσιών για την προώθηση και τη διευθέτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν το Δήμο.


Έτσι, μετά τις επαφές που είχε στο Υπουργείο Οικονομικών, η έναρξη της λειτουργίας Φορολογικού ΚΕΠ αποτελεί θέμα λίγων ημερών καθώς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Δήμαρχος Ορεστίδος απομένει η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ και η εγκατάσταση του νέου TAXIS στον ήδη διαμορφωμένο χώρο.


Όσον αφορά στην αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Ορεστίδος σε Δήμο Άργους Ορεστικού, η διαδικασία φαίνεται πως τείνει να ολοκληρωθεί καθώς ο κ. Κεπαπτσόγλου επισκεπτόμενος το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώθηκε πως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχει ήδη εκδοθεί και βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ σχετικά με το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για καθιέρωση της 11ης Νοεμβρίου ως τοπικής Εθνικής Εορτής και για το Δήμο Ορεστίδος αναμένεται επίσης η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.


Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου ο Δήμαρχος Ορεστίδος εξέθεσε την ανάγκη ανάθεσης περεταίρω αρμοδιοτήτων στους υπαλλήλους των ΚΕΠ, όπως για παράδειγμα ο ΟΓΑ, ο ΕΛΓΑ και τα προνοιακά επιδόματα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι λιγοστοί υπάλληλοι του Δήμου.


Στη συνέχεια ο κ. Κεπαπτσόγλου μετέβη στο ΙΚΑ προκειμένου να διευθετήσει τη στελέχωση του μη αυτοτελούς γραφείου στο Άργος Ορεστικό, μετά τη λήξη της απόσπασης της υπαλλήλου από το ΙΚΑ Καστοριάς, ενώ επαφές είχε και στο Υπουργείο Παιδείας για θέματα των κατασκηνώσεων του Βογατσικού, στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για τις προκατασκευασμένες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου και στο Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ για την παραχώρηση της χρήσης των καταστημάτων των Εργατικών Κατοικιών.


Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ορεστίδος βρέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης για την παραχώρηση 57 στρεμμάτων που θα επιτρέψουν τη βελτίωση μονοπατιών και διαμόρφωση θέσεων θέας στο Γεωπάρκο Ασπροκκλησιάς αλλά και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για διάφορα θέματα της «Αγρόκα».


Σε ότι αφορά στα θέματα Υγείας ο Δήμαρχος Ορεστίδος επισκέφθηκε το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να διευθετήσει το θέμα που έχει προκύψει με την καταβολή των 5 ευρώ στο Κέντρο Υγείας, θέμα που βρίσκεται ακόμη στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου αλλά και τον ΕΟΠΠΥ για την εξεύρεση λύσης με τις συνταγογραφήσεις στα χωριά του Δήμου που δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους αρμοδίους στις περιπτώσεις αυτές η συνταγογράφηση από τους αγροτικούς γιατρούς θα εκτελείται χειρόγραφα.


Τέλος, ο Δήμαρχος Ορεστίδος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για το πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη επισημαίνοντας με εισήγησή του την άμεση αναγκαιότητα ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου.


Όπως τόνισε, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προς το Συμβούλιο το εν λόγω κτήριο δεν έχει πλήρως ανεπτυγμένα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της Οθωμανικής περιόδου, τη στιγμή που σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν άλλα, ίδια κτήρια, με πλήρως ανεπτυγμένα τα χαρακτηριστικά αυτά και διασώζονται σε άριστη κατάσταση.


«Στο συγκεκριμένο κτίσμα έχουν γίνει πάμπολες παρεμβάσεις διαχρονικά, αλλοιώνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του με αποτέλεσμα να μιλάμε μόνο για μια εξωτερική τοιχοποιία. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών οιωνών αλλά φοβάμαι ότι και το νέο κτήριο της αστυνομίας δεν θα γίνει και το υπάρχων κτίσμα θα καταλήξει αναξιοποίητο και θα καταρρεύσει στην πάροδο του χρόνου αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια.


Από την άλλη, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι την περίοδο που επιβάλλεται μια δημοσιονομική εξυγίανση και ο δήμος μας έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε όλες οι υπηρεσίες του να μεταφερθούν σε δημοτικά κτήρια, κάποιοι προτιμούν να δαπανούν 75.000 ευρώ το χρόνο για ένα καθόλα ακατάλληλο κτήριο, όπως είναι αυτό στο οποίο στεγάζεται σήμερα η αστυνομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ορεστίδος.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ορισμός νέων Αντιδημάρχων στο Δήμο Ορεστίδος 


Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για το χρονικό διάστημα από 01-01-2013 έως 31-08-2014 ορίζει Αντιδημάρχους του Δήμου Ορεστίδος τους Δημοτικούς Συμβούλους:


α) Χατζηκυριακίδη Νικόλαο                     χωρίς αντιμισθία


β) Ανδρόνικο Αθανάσιο                           με αντιμισθία


γ) Κουτλεμάνη-Ζάρμπου Άννα                χωρίς αντιμισθία


δ) Αναγνωστόπουλο Χρυσόστομο          με αντιμισθία

Α. Στον Αντιδήμαρχο κ. Χατζηκυριακίδη, τον οποίο ορίζει  Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής μεταβιβάζει, καθ’ ύλη,  τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Προγραμματισμού, ανάπτυξης, οργάνωσης και διοίκησης Διοικητικών υπηρεσιών.
2. Αποτελεσματικότητας και απόδοσης των Διοικητικών υπηρεσιών.
3. Εποπτείας και ελέγχου οικονομικής υπηρεσίας, γραφείων έκδοσης λογαριασμών ανταποδοτικών τελών.
4. Αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας.
5. Ανάπτυξης και παρακολούθησης μηχανοργάνωσης, νέων τεχνολογιών, καινοτομιών, ζητημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας.
6. Εποπτείας έργων και εργασιών καθώς και τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, παρακολούθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου.
7. Συντονισμού του προσωπικού που εμπίπτει στις ως άνω αρμοδιότητες.
 Β. Στον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρόνικο Αθανάσιο,  μεταβιβάζει καθ’ ύλη,  τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Καθαριότητας
2. Ηλεκτροφωτισμού
3. Ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης
4. Συντήρησης δημοτικών δρόμων
5. Συντήρησης αγροτικών δρόμων
6. Συντήρησης παιδικών χαρών
7. Συντήρησης κοιμητηρίων
8. Οργάνωσης εμποροπανήγυρης
9. Οργάνωσης και λειτουργία Λαϊκής αγοράς
10. Συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού
11. Συντονισμού του προσωπικού που εμπίπτει στις ως άνω αρμοδιότητες.
12. Ενημέρωσης και επίλυσης θεμάτων των πολιτών σε αιτήματά τους.
13. Πολιτικής Προστασίας
Γ.  Στην Αντιδήμαρχο κ. Κουτλεμάνη-Ζάρμπου Άννα, την οποία ορίζει  Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μεταβιβάζει καθ’ ύλη,  τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Πολιτισμού, Αθλητισμού και τουρισμού
2. Ν.Π.Δ.Δ. και επιχειρήσεων του Δήμου
3. Γραφείου Κοινωνικής μέριμνας – εμπορίου – χορήγησης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
4. Λειτουργίας Κ.Ε.Π.
5. Θεμάτων υγείας  - υγιεινής
6. Ευπαθών ομάδων πληθυσμού
7. Νέας γενιάς.
     Δ.  Στον Αντιδήμαρχο κ. Αναγνωστόπουλο Χρυσό,
μεταβιβάζει καθ’ ύλη  τις παρακάτω αρμοδιότητες :
1. Αγροτικής Ανάπτυξης
2. Κτηνοτροφικής ανάπτυξης( Εκτροφής γουνοφόρων ζώων – κτηνοτροφικού σχεδιασμού)
3. Πρασίνου – πάρκου- διαχείριση Δασών – καυσόξυλων
Επίσης μεταβιβάζει κατά τόπο  τις παρακάτω αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ιωνα Δραγούμη:
1.     Ευθύνη λειτουργίας δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα.
2.     Ευθύνη ελέγχου και εκτέλεσης των έργων και εργασιών στη Δημοτική Ενότητα.
3.     Ευθύνη καλής κατάστασης και λειτουργίας του εξοπλισμού της Δημοτικής Ενότητας καθώς και των δημοτικών εκεί κτιρίων και υποδομών.
4.     Επίλυσης των προβλημάτων των Τοπικών Κοινοτήτων του Ίωνα Δραγούμη σε συνεργασία με τους Προέδρους.
2. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος.
3. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηκυριακίδης Νικόλαος, που αναπληρώνει τον Δήμαρχο. Όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρόνικο Αθανάσιο, όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από την Αντιδήμαρχο κ. Κουτλεμάνη-Ζάρμπου Άννα και όταν και αυτή απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Αναγνωστόπουλο Χρυσό.
4. Όλοι οι αντιδήμαρχοι εκπροσωπούν το Δήμο ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους.
5.  Επίσης, σε όλους τους Αντιδημάρχους ανατίθεται εκ περιτροπής η τέλεση πολιτικών γάμων που γίνονται στον Δήμο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Ν.Δ. 321/1982.
6. Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συνεπικουρούν τους αντίστοιχους, λόγω αρμοδιοτήτων αντιδημάρχους:
·        Βασιλειάδης Ευάγγελος για θέματα: Εποπτείας εκτροφής γουνοφόρων
·        Παπανικολάου Νικόλαος σε θέματα: Πολιτικής προστασίας , εμπορίου και ανεργίας.
·        Ξανθόπουλος Αναστάσιος για θέματα: Παιδείας  και αθλητισμού
·        Βακοπούλου Αθανασία για θέματα: Νέας γενιάς – τρίτης ηλικίας
·        Κωστόπουλος Βασίλειος για θέματα: Τάξης και ασφάλειας
·        Μακρής Βασίλειος για θέματα λειτουργίας και εποπτείας εμποροπανήγυρης
·        Σανταλίδου Μιχαήλ Βιολέτα για θέματα πολιτισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς.
·        Καλτσιάδη  Αναστασίου Μήνα για θέματα Τουρισμού, ανάδειξης τουριστικών ιδιαιτεροτήτων του Δήμου
·        Κανδύλης Κων/νος για θέματα συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου,  Θέματα Ίωνος Δραγούμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΤΗ PHILOXENIA ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Στόχος η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής


Στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Ορεστίδος στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με γνώμονα το τρίπτυχο «Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον» ο Δήμος Ορεστίδος ξεκίνησε μια ουσιαστική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους Δήμους με την ιστορία του να ξεκινά από το Αρχαίο Βασίλειο της Ορεστίδας, να περνά από τη Διοκλητιανούπολη των Ρωμαϊκών χρόνων  και να καταλήγει στη νεότερη Μακεδονία. Μια επίσκεψη στο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής του Νοστίμου, στη Διοκλητιανούπολη και τις ανασκαφές της Παραβέλας είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει τους φιλίστορες τουρίστες.

Η βαριά αυτή κληρονομιά συμπληρώνεται από την σύγχρονη εικόνα του Δήμου Ορεστίδος με τον Αλιάκμονα ποταμό και τον βιότοπό του να τον διασχίζει και τους ορεινούς όγκους του να τον οριοθετούν, κρύβοντας στα δάση του ελκυστικές διαδρομές και καταρράκτες που σε ξαφνιάζουν.

Τη φυσική αυτή ομορφιά συνοδεύουν τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μνημεία και η αποτύπωση της ιστορίας σε κάθε γωνιά της πόλης και των οικισμών.

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ζωντάνια του Δήμου, η οποία τροφοδοτείται τόσο από τον πολιτισμό όσο και από τα τοπικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας. Αργείτικο καρναβάλι, εμποροπανήγυρη, χορωδιακό φεστιβάλ, φασόλια Καστοριάς, μανιτάρια, κάστανα, φέτα και πολλά άλλα.

Γιατρός της 15ης Ταξιαρχίας στο αγροτικό ιατρείο του Γέρμα


Το αγροτικό ιατρείο του Γέρμα θα επισκεφθεί στρατιωτικός γιατρός της 15ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας με ειδικότητα παθολόγου τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί, πραγματοποιώντας ΜΟΝΟ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ

ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011»


Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ, ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011.


ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

ΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ (ΕΝΩΣΗ) ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ (ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ), ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ. 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (07-11-2012).


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΤΗΛ. 24670 81887) ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ (ΤΗΛ. 24670 42318).ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ»


Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013, ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 8 ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΗ κα ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ), ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, κα ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ (ΤΗΛ. 24673 50254).

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011»Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011.


ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (14-09-2012), ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.

  

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (ΤΗΛ. 24670 42318), ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΤΗΛ. 24670 81887).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεταφορά του ΚΕΠ Άργους Ορεστικού στο κτίριο του παλιού λυκείου


Σας γνωρίζουμε ότι το ΚΕΠ Άργους Ορεστικού μεταφέρθηκε και λειτουργεί από σήμερα στο κτίριο του παλιού λυκείου (Παύλου Μελά 2), όπου μεταφέρθηκαν και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ορεστίδος.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας παραμένει το ίδιο: 2467044531.ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011»


Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011.


Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.


Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr/searchExisotiki.asp ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ Α.Φ.Μ., ΤΟΝ Α.Μ.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΑ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΕΔΙΑ.


ΠΡΟΣΟΧΗ

ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (31-08-2012) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 12-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΤΗΛ. 24670 81887), ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (ΤΗΛ. 24670 42318), ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΣΑ (ΤΗΛ. 24673 51327).ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ –- 2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ»


Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012-2013, ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (03-09-2012)ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 (12-10-2012).


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (2011-2012), ΜΕ ΚΑΠΝΟ (ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΕΚΤΑΣΗ).


ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ :

1)ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 20% ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΕ ΨΥΧΑΝΘΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΧΛΩΡΑ ΛΙΠΑΝΣΗ,


2)ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΠΛΑΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ. Η ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΑΥΤΗ ΕΚΤΑΣΗ(ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 5% ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ,

3)ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΚΑΠΝΟ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 25% ΕΩΣ 75% ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ,

4)ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΗΜΙΚΟΥ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟΥ.


ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ93,6 € / ΣΤΡ. ΕΤΗΣΙΩΣ.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ :


1)ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ 2009 (ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ 2009)ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ,


2) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ (ΜΑΑΕ),


3)ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ,


4) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ 2012 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ,


5) Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ).ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

  

ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝΑΠΟ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (03-09-2012) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 (12-10-2012),ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :1)ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,


2)ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ,


3)ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ,


4)ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΓΕΩΠΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ AGRO 2,


5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ AGRO 2, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ,


4)ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.ΠΡΟΣΟΧΗΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ (ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ) ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ :


- ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,

- ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

- ΕΚΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

 - ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ

 - ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ

- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ

 - ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

- ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΦΗ ΤΣΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΗΛ. 24673 50318 ΚΑΙ 24673 50254) ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΣΑ (ΤΗΛ. 24673 51327).