Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Γιορτή για την 25η Μαρτίου στην Κορυτσά (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 γιορτάστηκε με επισημότητα στην Κορυτσά, η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.
Στην εορταστική εκδήλωση, μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξένου Ελλάδος στην Κορυτσά, κ. Ιωάννη Πεδιώτη, παραβρέθηκε... ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου.
Ο εορτασμός άρχισε με την Δοξολογία στην παλαιά Μητρόπολη και συνεχίστηκε με τη μαθητική εκδήλωση στο Ελληνικό σχολείο «ΟΜΗΡΟΣ», όπου φοιτούν Έλληνες αλλά και Αλβανοί μαθητές.
Οι μαθητές που παρουσίασαν τη σχολική γιορτή, η οποία συμπεριλάμβανε ιστορική αφήγηση, τραγούδια, θεατρικά και παραδοσιακούς χορούς, μας συγκίνησαν με την αγάπη και τον ενθουσιασμό που αναδύονταν μέσα από τη συμμετοχή τους στη γιορτή και με την ένταση των συναισθημάτων τους.
Στις εκδηλώσεις για την Διπλή Εορτή της Εθνικής Εορτής στις 25 Μαρτίου που οργανώθηκαν υπό την  μέριμνα του Γενικού Προξενείου Κορυτσάς και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ Ιωάννη Πεδιώτη παρευρέθηκε και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Κ Αρβανιτόπουλος.
Τον συνόδευαν βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων κομμάτων και άλλων φορέων και πολλά σημαντικά πρόσωπα. Έτσι εκτός από τον οικοδεσπότη τον Πρόξενο  κ Ιωάννη Πεδιώτη, τον συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ Λεονίδας Ροκκανάς, ο βουλευτής Θες/νίκης της ΝΔ κ Κώστας Γιουλέκας,  ο Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ κ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, η Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς κ Μαρία Αντωνίου,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος  ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Γεώργιος Χρονόπουλος, ο Διοικητής των Ελληνικών Φροντιστηρίων «Όμηρος» κ Ανδρέας Μήτσιος, ο βουλευτής και αρχηγός ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑ κ Βασίλειος Μπολάνο, ο σύλλογος ΣΦΕΒΑ, ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Πολιτισμού»  και πολλοί άλλοι τους οποίος αδυνατούμε να τους αναφέρουμε όλους.




 
 
 












 





 

 




  
 
 


Γιορτή για την 25η Μαρτίου στην Κορυτσά (Video)