Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ορεστίδος για τον Μακεδονικό Αγώνα

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις του Δήμου Ορεστίδος σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Άργους Ορεστικού, στο πλαίσιο της εκατονταετίας από την απελευθέρωση της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος αναβίωσε τόσο μέσα από την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μορφωτικού Συλλόγου «Ορεστίς» όσο και από τις ομιλίες που ακολούθησαν και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Ο καθηγητής εφ. Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καστοριάς Λεωνίδας Πουλιόπουλος αναφέρθηκε στην «Ιστορία της γούνας και την συμβολή των γουνοποιών στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους», παρουσιάζοντας άγνωστες πολλές φορές πτυχές της δράσης τους που είχαν, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο εκείνη την περίοδο.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί Γεώργιος Μπεροπούλης, Γεώργιος Μπίζιος, Μαριγούλα Πετροπούλου και Αικατερίνη Καζακλάρη “φανέρωσαν” με έναν ιδιαίτερο τρόπο τους «Αφανείς Αργίτες Μακεδονομάχους», οι οποίοι με αυτοθυσία και αλτρουισμό συνέβαλαν τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Χρούπιστας αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας.