Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Άργος Ορεστικό: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ποδηλάτοδρομία – λαμπαδηδρομία (φωτογραφίες)


 
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στους δρόμους του Άργους Ορεστικού.

Δεκάδες συμμετέχοντες, γονείς και παιδιά, μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, μαζί με τους καθηγητές τους, πήραν μέρος και με τα ποδήλατά τους έστειλαν το μήνυμα, ότι το ποδήλατο είναι στάση ζωής! Οι δρόμοι του Άργους πλημμύρισαν από κόσμο που με τη ζωντάνια και το κέφι τους, έδωσαν χρώμα στην εκδήλωση και προέτρεψαν όλους μας να “πολεμήσουμε” για μια πόλη φιλική στους κατοίκους της και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, περιορίζοντας τη χρήση του αυτοκινήτου.

Από νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος εθελοντών στην αυλή της Ένωσης, όπου και δόθηκε η εκκίνηση της εκδήλωσης.

Εθελοντές λαμπαδηδρόμοι βρισκόντουσαν σε πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης, περιφέροντας την «φλόγα της αγάπης» στον κεντρικό δρόμο της. Ο τερματισμός έγινε στο Νέο πάρκο, όπου και άναψε ο βωμός.

Εκεί, ακολούθησαν ομιλίες του Δημάρχου Ορεστίδος κου Παν. Κεπαπτσόγλου, της Δημοτικής Συμβούλου κα Μήνας Αναστασίου-Καλτσιάδου και του Αντιπρόεδρου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς κου Πουλιώνη Στέλιου.

Με μεγάλη συγκίνηση τέλος, το Επαγγελματικό Λύκειο Άργους Ορεστικού παρουσίασε ένα ιδιαίτερο βίντεο με την σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της προσφοράς αίματος, ως δώρου ζωής, στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η διοργάνωση ήταν για άλλη μια φορά επιτυχημένη και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου!

Ευχαριστούμε τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, τους διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων του Δήμου, ιδιαίτερα το ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού, την Ελληνική Αστυνομία και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για το έργο τους, το Σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, τους εκπροσώπους όλων των πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση με επιτυχία.

Συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και τον Σύλλογο Αιμοδοτών Καστοριάς, στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Π.Ο.Σ.Ε.Α., γιορτάζοντας παράλληλα και την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο