Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ορεστίδος


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας του Δήμου Ορεστίδος

 

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας του Δήμου Ορεστίδος σύμφωνα με το πρόσταγμα της ΚΕΔΕ ενάντια στις επιπλέον περικοπές χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία.

Αιρετοί, υπάλληλοι και δημότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια περπάτησαν στο κέντρο της πόλης του Άργους Ορεστικού σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι αφού από το 2009 η μείωση της κρατικής επιχορήγησης φτάνει στο 60%. Ποσοστό, όμως, το οποίο αυξάνεται κατά πολύ αν συμπεριλάβει κανείς και τις επιπρόσθετες αρμοδιότητες που έφερε ο Καλλικράτης στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς τους απαιτούμενους πόρους.

Ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου συνομιλώντας με τους πολίτες ζήτησε τη συμπαράστασή τους σε αυτόν το δύσκολο δρόμο που καλείται να διανύσει η τοπική αυτοδιοίκηση, εξηγώντας το τέλμα στο οποίο αναπόφευκτα οδηγούνται οι Δήμοι από τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης με τον κίνδυνο της κατάρρευσης της λειτουργίας τους και την κατάργηση του κοινωνικού τους ρόλου να είναι πλέον ορατός.

«Το πρόβλημα αφορά  τους ίδιους τους δημότες, οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα δεχθούν τις επιπτώσεις των περικοπών αυτών με τη διακοπή παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών καθημερινότητας», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου.