Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Ορεστίδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία το πρωί της Πέμπτης

 

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη

 

Ο Δήμος Ορεστίδος συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) ενάντια στις επιπλέον περικοπές στην χρηματοδότηση που έχουν οδηγήσει περισσότερους από 95 Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Με πολύ κόπο και συνετή διαχείριση ο Δήμος Ορεστίδος κατάφερε πέρυσι να κρατήσει ανοιχτές τις σχολικές μονάδες, παρά τον παρατεταμένο χειμώνα και την απαγορευτική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Με τις νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει και φέτος να ανταποκριθεί τη στιγμή που οι τακτικές επιχορηγήσεις καλύπτουν μόνο το 80% των αναγκών πληρωμής των υπαλλήλων. Είναι αδύνατο να εξευρεθούν πόροι για να καλυφθούν οι υπόλοιπες τρέχουσες ανελαστικές δαπάνες του Δήμου μας.

Όταν το κράτος μας οδηγεί σε στάση πληρωμών, πως θα καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης όπως οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΑΠΗ, τα κοινωνικά παντοπωλεία και το ουσιαστικό έργο της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου;

Πως θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι υπηρεσίες καθαριότητας, κοινόχρηστου ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων;

Με τον τρόπο αυτό, το κράτος στερεί από εμάς τον κοινωνικό μας ρόλο άρα και τον βασικό λόγο ύπαρξης μας.

Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά θεωρούμε άδικο το βάρος να πέσει στις πλάτες των δημοτών μας. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, των Κοινωνικών Δομών και των Νομικών Προσώπων καθώς και όλους τους δημότες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11:00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο. Θα ακολουθήσει ειρηνική πορεία προς το κέντρο της πόλης.

 

 

Ο Δήμαρχος Ορεστίδος
 

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου