Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ



 Το Δημοτικό Συμβούλιου Ορεστίδος λόγω των συνθηκών οξείας κρίσης και κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους με ομόφωνη απόφασή του προέβη στη σύσταση Επιτροπής κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την εκκλησία και με συλλόγους που ασκούν ανθρωπιστικό έργο. Η επιτροπή που αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους, ιερείς και εκπροσώπους συλλόγων με ανθρωπιστικό έργο υποστηρίζει τη διανομή συσσιτίων και την τράπεζα τροφίμων που διαχειρίζεται η εκκλησία και αναπτύσσει κοινωνική δράση με τη συμμετοχή πολιτών. Οργανώνει τη συλλογή και τη διανομή τροφίμων και αναγκαίων ειδών, όπως : ρουχισμό, φάρμακα, παιχνίδια, σχολικά βοηθήματα, και άλλα είδη καθημερινότητας. Τρόφιμα και γενικά είδη παντοπωλείου μπορεί ο καθένας να προσφέρει στα καλάθια όλων των Σουπερ Μάρκετ που έχουν την ένδειξη της Επιτροπής. Για τα άλλα είδη να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 2467042303, 2467351309, 2467044409, 2467041372
 Καλούμε όλους τους συνδημότες να σταθούν αρωγοί σ’ αυτό το έργο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που επιχειρεί και στηρίζει οικονομικά ο Δήμος και να συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του συμμετέχοντας σε εθελοντικές ομάδες προσφοράς κοινωνικής εργασίας (μαγείρεμα, ταξινόμηση ειδών, συλλογή τροφίμων, διανομή κ.ά).
 Οποιαδήποτε προσφορά δίνει ελπίδα ότι λειτουργεί η κοινωνική συνοχή μεταξύ μας και ότι η κρίση δεν εξάλειψε την ανθρωπιά μας.